Ketvirtadienį surengtos spaudos konferencijos metu B. Komorowskis sakė, kad lenkų tautinės mažumos problemos išlieka diplomatiniuose Lietuvos-Lenkijos santykiuose ir „greičiausiai liks juose ilgam“.

„Tačiau man atrodo, kad pokyčių momentu gali tapti parlamento rinkimai Lietuvoje, kuriems ruošiasi visos Lietuvos politinės jėgos, bet ruošiasi ir lenkai – Lietuvos piliečiai“, - pažymėjo Lenkijos prezidentas.

Sykiu jis diplomatiškai pridūrė, kad lenkų tautinės mažumos klausimus pirmiausiai turi spręsti Lietuvos valstybė ir jos piliečiai, nors Varšuva tautiečiams žada tolesnę paramą.

„Žinoma, lenkų tautybės Lietuvos piliečiai gali tikėtis paramos iš Lenkijos pusės ir visada jos sulaukia įvairiose srityse. Tačiau nepamirškime, kad tai ginčo tarp Lietuvos piliečių ir Lietuvos valstybės problema“, - sakė B. Komorowskis.

DELFI primena, kad didžiausia šalies tautinių mažumų partija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), puoselėja rimtus planus Seimo rinkimuose perkopti 5 proc. balsų barjerą ir parlamente turėtų bent 10 politikų. LLRA lyderis Valdemaras Tomaševskis neslepia ambicijų dalyvauti ir naujos vyriausybės formavime – jei tai pavyktų, LLRA pirmiausiai norėtų švietimo ir mokslo, žemės ūkio bei susisiekimo ministrų portfelių.

Tiesa, kada įvyks Seimo rinkimai – dar nėra iki galo aišku. Eiliniai rinkimai numatyti spalį, tačiau įsismarkavus konfliktui valdančiojoje koalicijoje pasigirsta vis daugiau raginimų rengti pirmalaikius rinkimus.