Prie įvažiavimo į Birštoną miesto svečius pasitinka trys tvenkiniai, vietiniai juos vadina paprastai – Birštono ežeriukais, tačiau pirmuose dviejuose nėra persirengimo kabinų, tualetų, patogių priėjimų į vandenį, prie trečiojo dar nepastatytos šiukšliadėžės.

Pasitinka kalnai šiukšlių

Iš Prienų specialiai išsimaudyti su šeima atvykęs Rolandas pasakojo, kad anksčiau maudydavosi pirmajame tvenkinyje, kuris yra arčiausiai Birštono, tačiau jame vasaros pabaigoje plaukioti sunkiai įmanoma, nes vanduo būna persunktas šlapimu, skleidžia nemalonų kvapą.

„Reiktų daugiau ir šiukšliadėžių, ir tualetų, ir persirengti skirta tik viena kabina trims tvenkiniams. Ir šiukšlių kiek. Aišku, kad trukdo. Štai mūsų šiūkšlės čia, bet jas mes susirenkam ir išsivežam, o čia kalnai pūpso, sunku rasti kur ir prigulti. Tiek bedarbių yra, tegu eina ir renka“, - kaip reikėtų patobulinti paplūdimius, patarinėjo vyras.

Šiukšlių šalia trečiojo paplūdimio tikrai netrūksta, toliau kranto mėtosi tušti alkoholio buteliai, produktų pakuotės, traškučių pakeliai. Jų tvarkyti niekas neskuba. Šalia paplūdimio nėra ir šiukšliadėžės, į kurią būtų galima mesti visas šiukšles, stovi tik specializuoti konteineriai skirti plastmasei, stiklui ir popieriui.

Tvenkinių valyti nesiruošia

Gimęs ir augęs Birštone, ką tik iš tvenkinio išlindęs Tomas DELFI pasakojo, kad pirmuose dviejuose tvenkiniuose paprastai niekas nesimaudo, nes trūksta patogaus priėjimo prie vandens.

„Prieš porą metų vandenis išvalė, dažniausiai valo kas penkerius metus, dar ir dabar žolių nelabai yra, tai valyti gal ir nereikia. Skundžiasi tik atvykėliai, mes pripratę“, - šyptelėjo vaikinas.

Anot poilsiautojų, vanduo jau šiltas, tad drąsiai maudosi visi atvykę į paplūdimį. Tačiau jų saugumu taip pat nepasirūpinta, poilsiautojų neprižiūri jokie gelbėtojai.