Atsakydama į Seimo nario Artūro Skardžiaus klausimą ketvirtadienį Seime ministrė akcentavo, kad civilinė sauga prioritetu nebuvo ankstesnėms valdžios kadencijoms.

„Taip, civilinė sauga, matyt, nebuvo prioritetas, bet situacija keičiasi ir mes tikrai matome, kad turime keisti savo požiūrį. Vidaus reikalų ministerija nuo pat kadencijos pradžios daro viską, kad civilinė sauga taptų prioritetu“, – sakė A. Bilotaitė.

Šiuo metu, pasak jos, yra 1,9 tūkst. kolektyvinės apsaugos objektų, už kuriuos yra atsakingos savivaldybės.

„Mes užklausėme Registrų centro, kadangi esant tam tikriems pavojams, būtų, matyt, būtinybė žmonėms pasislėpti – įvertinti, kiek turime priedangos objektų: rūsių, požeminių aikštelių, cokolinių aukštų. Mums buvo pateikta informacija, kad Registrų centre yra informacija, jog tų plotų kvadratūros, kuri yra registruojama Registrų centre, užtektų visos Lietuvos gyventojams“, – teigė ministrė.

„Šiuo metu tiesioginės karo grėsmės Lietuvai nėra. Prašau laikytis rimties ir nekelti panikos“, – A. Skardžiui atsakydama pabrėžė A. Bilotaitė.

Jos teigimu, VRM artimiausiu metu savivaldybės pateiks informaciją apie vietų, tinkamų pasislėpti, būklę. Taip pat, pasak jos, ministerija ketina peržiūrėti civilinei saugai skiriamą finansavimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją