„Sutarėme dėl konkrečių kriterijų, kada mes priimtume sprendimą uždaryti sieną. Ir šitie kriterijai yra du. Pirmiausiai, yra ginkluotas incidentas arba incidentai prie vienos iš valstybių sienos. Tas incidentas turėtų būti toks, kad keltų rimtas grėsmes mūsų valstybių nacionaliniam saugumui“, – žurnalistams kalbėjo Varšuvoje apsilankiusi ministrė Agnė Bilotaitė

„Antrasis kriterijus yra organizuotas masinis neteisėtų migrantų prasiveržimas per vienos iš valstybių sieną“, – pridūrė ji.

Taip pat, pasak jos, buvo sutarta dėl bendradarbiavimo Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos tarnybų lygmenyje.

„Sutarėme, kad esant vienam iš šitų kriterijų įvyksta operatyvus informacijos apsikeitimas, pirmiausiai, mūsų tarnybų lygmenyje ir tada yra priimamas sprendimas jau tarp valstybiniu tai yra, tarpvyriausybiniu lygmeniu“, – patikino ji.

ELTA primena, kad Lietuva jau ėmėsi priemonių saugumui sustiprinti. Uždaryti du pasienio su Baltarusija kontrolės punktai, atnaujintas Valstybės sienos apsaugos priedangos planas, pagal kurį penktadienį prasidės kariuomenės ir pasieniečių pratybos, taip pat sustiprinta šalyje esančių Baltarusijos piliečių patikra dėl grėsmių nacionaliniam saugumui.

Šiuo metu pasienyje su Baltarusija budi ne tik pasieniečiai – be kariuomenės pasitelkti ir policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, Viešojo saugumo tarnybos specialiųjų pajėgų padaliniai.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) artimiausiu metu siūlys svarstyti dėl dar dviejų pasienio su Baltarusija punktų uždarymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją