„O dėl situacijos kurortinėse savivaldybės, esame sutarę su policijos departamentu, kad nepaisant to, kad judėjimas tose savivaldybėse nebus ribojamas, bus galima atvykti. Bus gausesnės policijos pajėgos kurios stebės viešas erdves, kad būtų elgiamasi atsakingai“, – naujienų portalo alfa.lt laidoje sakė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Delfi primena, kad pirmadienį Vyriausybė nusprendė nuo antradienio panaikinti judėjimo ribojimus didžioje dalyje šalies savivaldybių. Judėjimo ribojimai liko galioti 16–oje savivaldybių, jose 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka daugiau nei 200 atvejų.

Epidemiologinė situacija judėjimo ribojimus leidžia naikinti Birštono, Druskininkų, Palangos miesto savivaldybėse.

Iki balandžio 1–osios nesant būtinybei negalima išvykti ir atvykti į Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto ir rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto ir rajono bei Visagino savivaldybes.

Tačiau liko galimybė judėti tarp žiedinių savivaldybių.

Karantinas visoje Lietuvoje yra pratęstas iki kovo 31 dienos.

Premjerė Ingrida Šimonytė jau anonsavo, kad jį karantino trukmę reikės dar pratęsti, tik neaišku, kokiomis sąlygomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)