Pasak jos, diskutuojama ne tik apie visišką sienos su kaimynine Baltarusija uždarymą, bet ir apie sienos su Kaliningrado sritimi uždarymo galimybę susiklosčius tam tikroms aplinkybėms.

„Šiandien turėjome pasitarimą su Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovu ir visa komanda. Aptarėme ne tik sienos uždarymą su Baltarusija, bet ir kitas galimybes, t. y. sienos uždarymą su Rusijos Federacija“, – LRT televizijai ketvirtadienį patikino ministrė.

A. Bilotaitės teigimu, kol kas dar nėra aišku, ar siena su Kaliningrado sritimi būtų uždaryta automatiškai, visiško sienos su Baltarusija uždarymo atveju.

„Kažkokių realių dabar grėsmių neturime, bet tikrai matome, kad yra tam tikrų rizikų, kad gali būti įvairių provokacijų“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

„Turėdami tokius kaimynus – tiek Baltarusijos režimą, tiek Rusijos režimą, – turime grėsmių ir turime su tuo gyventi. Bet mes esame NATO ir tikrai daug investuojame į savo gynybą ir mūsų žmonės, mūsų visuomenė turėtų jausti, kad mes turėsime, kas padės“, – pridūrė vidaus reikalų ministrė.

ELTA primena, kad trečiadienį Vyriausybės posėdyje buvo pritarta sprendimui laikinai, nuo rugpjūčio 18 d., uždaryti Šumsko ir Tverečiaus PKP su Baltarusija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)