„(Rugpjūčio – ELTA) 28 d. vyks vizitas Varšuvoje, kuriame susitiks Baltijos šalių ir Lenkijos vidaus reikalų ministrai ir mes aptarsime tą dalyką, jei būtų regioninis sprendimas, kaip mes kartu, išvien ir sinchroniškai organizuotume sienos uždarymą“, – žurnalistams Tverečiaus pasienio punkte ketvirtadienį kalbėjo A. Bilotaitė.

Ji pažymėjo, kad Lietuvos sprendimų ir veiksmų alternatyvos sienos uždarymo procese su Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovu ir komanda bus aptariamos jau šį ketvirtadienį.

Šiandien apsitarsime, kaip tą procesą organizuos Lietuva, kokios būtų alternatyvos šito sprendimo įgyvendinimo, nes, manome, kad turime būti pasiruošę, jei būtų būtinas toks sprendimas, esant tam tikriems dalykams, susijusiems su grėsmėmis prie mūsų sienų“, – pabrėžė A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda yra minėjęs, kad Lietuvai bei kaimyninėms Latvijai ir Lenkijai gali tekti uždaryti sieną su Baltarusija, jeigu saugumo situacija dėl į Baltarusiją atvykusios karinės samdinių grupuotės „Wagner“ taptų itin komplikuota. Visgi, G. Nausėda akcentavo, kad tai būtų kraštutinė priemonė.

Tuo tarpu premjerė Ingrida Šimonytė atsargiai vertino galimybę uždaryti daugiau nei du pasienio kontrolės punktus su Baltarusija. Vyriausybės vadovė atkreipė dėmesį, kad tokie vienašališki sprendimai galėtų neigiamai atsiliepti kitoms kaimyninėms valstybėms. Todėl, pasak jos, atsiradus tokių sprendimų poreikiui, Lietuva, Lenkija ir Latvija sutarė veiksmus koordinuoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją