„Reikia daugiau dėmesio skirti švietimui, pagalbai, paramai besilaukiančiai mamai, kad ji būdama neviltyje nepradėtų svaigintis alkoholiniais gėrimais. Svarbiausią akcentą dėčiau į vaikų ugdymą, reikia auginti mergaites ir berniukus taip, kad jie elgtųsi atsakingai. Kalbu apie pasirengimą šeimai, lytiškumo ugdymą mokykloje, aiškinimą apie tai, kas yra ta gyvybė, kad ji užsimezga ir vystosi įsčiose, kaip veikia ir kenkia alkoholis, nikotinas. Štai turi būti mūsų pagrindinė linija - švietimas, švietimas ir dar kartą švietimas“, - trečiadienį Eltai sakė R. Baškienė.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis užsimena, jog siekiant, kad nepasikartotų visuomenėje rezonansą sukėlusios girtų gimdyvių istorijos, gali būti priimtas įstatymas, kurio objektas - draudimas besilaukiančiai moteriai gerti alkoholį. „Tai (draudimas besilaukiančioms moterims gerti. - ELTA) ir gali būti įstatymo objektas“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

„Manau, kad ta diskusija, kuri prasidėjo net ne praėjusią savaitę, bet dar ir anksčiau, ji turės rezultatus, ir tai turėtų atsispindėti įstatymų bazėje“, - pridūrė Seimo vadovas.

Balandžio 13 d. Klaipėdos ligoninėje neblaivi anykštėnė pagimdė kūdikį, kuriam nustatytas daugiau nei 4 promilių girtumas. Mažylės išgyvenimą medikai vadina stebuklu.