Kauno diena“ rašo, kad iš jaudulio prof. Z. Kiaupa VDU garbės daktaro laipsnį turinčią Vairą Vykę-Freibergą pavadino Lietuvos, o ne Latvijos prezidente.

Renginį vedęs VDU atstovas, kviesdamas kalbėti Ban Ki-mooną, iš jaudulio pamiršo jo pavardę. Akimirką stojo tyla, o vėliau per salę nuvilnijo atlaidus juokas.

„Labas“,- susirinkusiuosius lietuviškai pasveikino garbingasis svečias. Jis atsiprašė, kad atvyko sekmadienį ir pajuokavo: „Tikiuosi, kad jums nesugadinau saulėtos sekmadienio popietės“.

Svečias susitiko su mokslo bendruomene. Ban Ki-moono ir jo palydos automobiliai prie VDU rektorato sustojo jau 14.40 val. Kortežą sudarė septyni automobiliai. Garbingą svečią su žmona Ban Soon-taek lydėjo ir policijos pareigūnų automobiliai.

Per ceremoniją svečią` pristatė VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka. Dar laukdamas svečio, Z.Lydeka "Kauno dienai" pasakojo, kad iniciatyvą Ban Ki-moonui įteikti garbės daktaro vardą iškėlė JT biuras Lietuvoje. Tuomet ir universitetas ėmėsi žygių pagerbti svečią.

„Kauno dienai“ prezidentas Valdas Adamkus sakė, kad su JT generaliniu sekretoriumi yra tekę ne kartą bendrauti. „Mūsų bendras interesas - aplinkosauga,- sakė V.Adamkus. - Jis yra tarsi moderatorius tarp didžiųjų valstybių, ieško kelių panaikinti konfliktus, šiurpinančius žmoniją.“

DELFI primena, kad B. Ki-moonas Lietuvoje jau susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi ir Seimo pirmininke Loreta Graužiniene. Pirmadienį JT vadovą priims prezidentė Dalia Grybauskaitė.