Lietuvos, Latvijos ir Estijos gynybos ministrų deklaracijoje numatoma, kad papildomi misijos pajėgumai „ir toliau būtų dalijami tarp Emario Estijoje ir Šiaulių Lietuvoje, papildant NATO Baltijos šalių oro policijos misiją veikiančią Šiauliuose, Lietuvoje“.

Tokia formuluotė reiškia, kad pagrindinis kontingentas būtų dislokuojamas Lietuvoje, antrasis Estijoje, trečiasis - turbūt vėl Lietuvoje.

„Ilgai buvo tam tikrų nesutarimų dėl Baltijos šalių oro policijos misijos rotacijos. Pagaliau po ilgų derybų pavyko surasti formuluotę, kuri tiktų ir vieniems, ir kitiems“, - BNS pirmadienį sakė Krašto apsaugos ministerijos gynybos politikos direktorius Vaidotas Urbelis.

Lietuva ilgus metus nepritarė Estijos siekiui dalį NATO oro policijos misijos perkelti iš Šiaulių į Emarį. Problemą išspręsti padėjo sąjungininkų sprendimas atsiųsti papildomai naikintuvų, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)