Kaip rašo dienraštis „Kauno diena“, buvo suplanuota paskraidinti 12 žmonių.

„Niekad neužmiršiu to skrydžio atmintiną visai tautai dieną“, - laikraščiui sakė E. Bakūno kolega Edvardas Slušnys.

Padaręs lėktuvu ratą virš Lietuvos prezidento Antano Smetonos dvaro, stovinčio ant Lėno ežero kranto, E. Slušnys pastebėjo prie Ukmergės Vytauto Tamošiūno pilotuojamą lėktuvą, iš kurio išilgai Baltijos kelio gėles barstė Petras Bėta su žmona. E. Slušniui pavyko pasikalbėti su V. Tamošiūnu radijo ryšiu.

Pasak E. Slušnio, tuomet vienas iš keleivių filmavo viso skrydžio metu.

„Dabar tai unikalūs kadrai. Norėčiau juos pamatyti, nes mano gyvenimo aplinkybės susiklostė taip, kad iki šiol tos filmuotos medžiagos nesu matęs“, - „Kauno dienai“ pasiguodė lakūnas.

Pasak jo, iki skrydžio niekas neįsivaizdavo Baltijos kelio masto, tik paskutinėmis dienomis pradėta tai suvokti. Skrydis, lydimas iš „Aerofloto“ padalinių Lietuvoje plaukusių raginimų grįžti į aerodromą, buvo drąsus lakūnų poelgis, paakintas tautos dvasinio laisvėjimo.

Tuo metu vienai Baltijos kelio akcijos koordinatorių Angonitai Rupšytei atsiminimai apie dieną prieš 25 metus užgniaužia kvapą. Tą rugpjūčio 23-iąją ją kamavo klausimas, ar susirinks pakankamai žmonių, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Ir šį momentą, kai žmonės pradeda skambinti, kad neprivažiuoja, susidarė spūstys, staiga pajunti: pakilo! Pamačiau žmones, nešančius gėles, jų vis daugėjo. Sustojusios moterys šluostė ašaras, globė tas gėles, atėjo šeimos su mažais vaikais - tai likę viduje“, - laikraščiui kalbėjo A. Rupšytė. 

Baltijos kelias, pasak jos, buvo kovos už laisvę ir nepriklausomybę kelias. Jame stovėjo žmonės iš visos Lietuvos, įvairių socialinių sluoksnių, amžiaus.

„Tai buvo brolybės, vienybės jausmas. Šis momentas bus Baltijos kelio sąšauka. Susišauksime. Gal mūsų ne tiek ir daug, laisvė, nepriklausomybė jau pasiektos, bet mes susišaukiame tam, kad pasisemtume tvirtybės, jėgų, kad tie išgyvenimai - vienybės, solidarumo, bendrumo jausmas, kuris gali sugriauti imperijas, būtų perduoti jaunimui“, - „Lietuvos žinioms“ sakė ji.