„Galėčiau tik iš viešų šaltinių paminėti, kad vyksta dinamiškas mažėjimas. Jie skirstosi, pereina į kitas teritorijas, kažkas išvažiuoja „atostogų“ į Rusiją, ar juos perverbuoja kitos karinės kompanijos. Ten yra visai kita situacija nei buvo prieš trejetą savaičių“, – žurnalistams trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį teigė A. Anušauskas.

ELTA primena, kad rugpjūčio 23 d. 62-ejų „Wagner“ grupuotės vadas Jevgenijus Prigožinas žuvo jo lėktuvui nukritus Tverės srityje. J. Prigožino kovotojai prieš tai daug mėnesių reguliariosios Rusijos kariuomenės pusėje kovojo prieš Ukrainą, birželį surengė maištą prieš Rusijos karinę ir šalies vadovybę. Po vieną dieną trukusio maišto, dalis „Wagner“ samdinių persikėlė į Baltarusiją.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka tarpininkavo nutraukiant „Wagner“ maištą Rusijoje, kai J. Prigožino privačios kariuomenės samdiniai nužygiavo beveik iki Maskvos. Vėliau Kremlius pranešė, kad buvo susitarta, jog J. Prigožinas galės išvykti į Baltarusiją, jam iškelta baudžiamoji byla buvo nutraukta.