„Balsavau už geriausią. To linkiu kiekvienam Lietuvos piliečiui – pasirinkti pagal tai, ką sako jo protas ir širdis. Tai būtų visas mano komentaras“, – sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė į rinkimų procesą kištis neketina.

„Aš nesikišiu į žmonių nuomonės formavimą. Labai pasitikiu Lietuvos žmonėmis, ir tikiuosi, kad Lietuvos žmonės padarys teisingus sprendimus“, – sakė D. Grybauskaitė.

Komentuodama žiniasklaidai šalies vadovė patvirtino, kad dalyvavo referendume dėl dvigubos pilietybės, o referendumo dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo ji nepalaikė, ir jame nedalyvavo.

„Be jokios abejonės dėl dvigubos pilietybės esame jau seniai diskutavę, kad būtina šį klausimą spręsti referendumu, todėl ir dalyvavau jame, ir kviečiu visus sudalyvauti. O referendume mažinti Seimo narių skaičių nedalyvavau, biuletenio nepaėmiau, todėl, kad manau, kad šis referendumas yra beprasmis. Sumažinus Seimo narių skaičių keliais Seimo nariais nei Seimo darbo kokybė pagerės, nei reputacija“, – sakė D. Grybauskaitė.

Valstybės vadovė teigė, kad iš naujojo prezidento, kaip ir visi Lietuvos žmonės, tikisi, kad jis laikysis Konstitucijos ir dirbs Lietuvos žmonių naudai ir interesams.

Karbauskio pareiškimų vertinti nemato prasmės

Prezidentė Dalia nematė prasmės komentuoti „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimų, kad jiems pralaimėjus prezidento ir Europos Parlamento rinkimus, partija trauktųsi iš valdančiosios daugumos, dėl ko grėstų net priešlaikiniai Seimo rinkimai.

„Turbūt vertinti neverta, nes tai yra rinkiminio sezono įtampos. Kai tos įtampos praeis, tai viskas ir praeis“, – sakė D. Grybauskaitė.

Savo balsą atidavė išankstinio balsavimo dieną

Prezidentė D. Grybauskaitė prezidento rinkimuose balsuoja antradienio rytą, išankstinio balsavimo dieną. Išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl daugybinės pilietybės ir Seimo narių skaičiaus mažinimo vyksta nuo pirmadienio.

Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių, rinkimų dieną (2019 m. gegužės 12 d.) negalės atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėje, turi galimybę balsuoti iš anksto visose savivaldybėse. Balsavimas iš anksto organizuojamas visų savivaldybių pastatuose nuo š. m. gegužės 6 iki 10 dienos nuo 8 iki 20 valandos.

Rinkėjai, kurie balsuos iš anksto, rinkimų komisijų nariams turi pateikti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Vyriausioji rinkimų komisija atkreipiame dėmesį, kad rinkėjo kortelė yra tik vardinis kvietimas balsuoti ir nuoroda, kurioje apylinkėje reikėtų balsuoti. Tie rinkėjai, kurių rinkimų komisijos nariai nerado namuose ir rinkėjo kortelės neįteikė, gali vykti balsuoti tik su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu tiek išankstinio balsavimo metu, tiek rinkimų dieną.