"Mano versija ta, kad konservatoriai ne tik nori naudotis FNTT informaciniais ištekliais ir juos kontroliuoti. Tėvynės sąjunga gali baimintis, kad atėję nauji žmonės į FNTT vadovybę gali priimti jiems nepalankių sprendimų. Nes gali į paviršių išlįsti tam tikra konservatoriams nepalanki informacija. Kiek žinau, ji susijusi su dviems konservatorių ministrais", - dienraščiui "Vilniaus diena" sakė A.Valinskas.

Jis atsisakė įvardinti, kurie tai yra ministrai.

"Negaliu atsakyti. Galiu pasakyti skaičių - du konservatorių ministrai turėtų būti labai sunerimę dėl tokios mano paminėtos perspektyvos. Ta isterija dėl FNTT kaip tik ir įrodo, kad konservatoriai jau dabar labai sunerimę", - kalbėjo LiC atstovas.

Kaip konservatorių partijos deleguoti ministrų kabineto nariai Vyriausybėje dirba premjeras Andrius Kubilius, užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, socialinės pasaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, energetikos ministras Arvydas Sekmokas, žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, finansų ministrė Ingrida Šimonytė, ūkio ministras Rimantas Žylius.

Įtampa valdančiojoje koalicijoje kilo, kai liberalcentristų deleguotas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis vasario 15 dieną iš FNTT direktoriaus pareigų atleido Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. R.Palaitis V.Gailių ir V.Giržadą atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento apibendrinta informacija apie tyrimus poligrafu aiškinantis, kas nutekino informaciją apie teisėsaugos planuojamas operacijas dėl banko "Snoras".

Premjero A.Kubiliaus teigimu, šis žingsnis buvo nemotyvuotas ir skubotas. Ministro sprendimą parėmė prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri netenkino premjero teikimo atleisti R.Palaitį iš pareigų ir pasiūlė ginčą spręsti politinėmis priemonėmis Seime. R.Palaitis pranešė pats pasitrauksiąs iš posto.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, LiCS ir Liberalų sąjūdis.