A.Valinskas neabejoja, kad klausomasi daugelio politikų pokalbių: „Seimo nariams išduodami telefonai su vyriausybine ryšio linija kažkodėl labai greitai išsikrauna. Matyt, labai greitai senka jų baterijos, kai jie naudojami kaip mikrofonai.”

Buvęs Seimo pirmininkas prisiminė, kad įtarimų dėl buvusiame darbo kabinete vykusių konfidencialių pokalbių klausymosi jam kildavo, kai jų detales netrukus išgirsdavo viešojoje erdvėje:

„Vieną kartą paprašiau apsaugos darbuotojų, kad jie patikrintų kabinetą. Tačiau jie nelabai ką gali surasti, nes nelabai ir nori. Nes, be jokios abejonės, tų pokalbių klausomasi ne be VSD žinios.Bet kurio piliečio gali būti klausomasi tik su teismo sankcija, jau nekalbu apie parlamentarus ar Seimo pirmininką. Tačiau abejoju, kad teismai būtų davę sankcijas klausytis trečdalio Seimo narių telefono pokalbių. Tai, kad neteisėtai klausomasi ir Seimo vadovo pokalbių, iš viso yra skandalas.”

Anot parlamentaro, I.Degutienės atviravimai jai kalbantis su visuomenininkais taip pat atskleidžia Seimo pirmininko, nesvarbu, kas jis būtų – I.Degutienė, A.Valinskas ar Artūras Paulauskas – bejėgiškumą.

„Iš to bejėgiškumo ji ir pasiguodė visuomenininkams, nors laikydamasi įstatymų I.Degutienė turėjo kreiptis į kitas institucijas”, – kalbėjo A.Valinskas.

LNK televizija penktadienį pranešė, jog plačiau apie Seimo pirmininkės garso įrašą bus paskelbta sekmadienio laidoje "Alfa savaitė". Tačiau žadėtas reportažas apie slaptą įrašą šioje laidoje nebuvo transliuotas. LNK nekomentuoja, kodėl pasikeitė laidos turinys.