Ambicijų į šią kėdę galimai turėtų ir partija Tvarka ir teisingumas, tačiau iečių dėl postų žada nelaužyti, sako šios partijos pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis.

"Reikia pasakyti, kad, skaičiuojant matematiškai, pagal tam tikrus koeficientus, mes drąsiai galime pretenduoti į vieną ministrą. Reikia pripažinti, kad Premjero, Seimo Pirmininko postai turi visai kitą svorį ir koeficientą. Mes turime šiandien frakcijoje 12 Seimo narių, galime drąsiai pretenduoti į trečią ministro postą, bet tai bus koaliciniai susitarimai. (...) Mes tikrai nelaužysime iečių vien tam, kad laužytume, norime dirbti konstruktyviai, kad pasiektume rezultatų, kokių mes siekėme, kada sudarėme koaliciją", - sakė Seimo Pirmininkės pavaduotojas, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojas K. Komskis interviu "Žinių radijui".

Partijos vicepirmininkas neprognozavo, ar LLRA liks koalicijoje atstatydinus jų energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių.

"Sunku pasakyti, mano manymu, lenkų frakcija, kaip partneris, buvo gana patikimas. Aišku jis turi savo politinių ambicijų, politinių uždavinių, kurie ne visą laiką sutinka su kitų partnerių nuomonėmis, bet vyksta diskusijos, darbas, aš manau, kad niekas netrukdo jiems likti, jeigu jie to norės. Bet klausimas, ar jie tikrai patys to nori", - svarstė K. Komskis.

Jeigu vis dėlto LLRA pasirinktų trauktis, "tvarkiečių" pirmininko pavaduotojas nemano, kad koalicijai reikėtų ieškoti naujo partnerio.

"Mano nuomone, jeigu lenkai išeitų iš koalicinės daugumos, tai likusį laikotarpį turėtų dirbti ir prisiimti atsakomybę trys partijos. (...) Balsų užtenka, ir (reikia. - ELTA) kuo mažiau trinties, nes atsiradus naujiems partneriams atsiranda nauji norai, naujos programos tvirtinimas, kuris užimtų labai daug laiko. Ši Vyriausybė yra įsivažiavusi ir jau žino ką padaryti", - sakė K. Komskis.

Po J. Neverovičiaus susidariusią padėtį koalicijos partneriai savo politinėje taryboje aptars pirmadienį.