Vienoje gražiausių pajūrio vietų – Karklėje, ant Olandų kepurės skardžio ir paplūdimyje ties juo, šeštadienio vidurdienį žmonių buvo daugybė.

Pasigrožėti audringa jūra, kurioje bangos siekė iki kelių metrų aukščio, traukė ir jauni, ir vyresni žmonės. Jaunos šeimos atsivedė ir savo mažus vaikus, kai kurie – net kūdikius.

Išstovėti ant Olandų kepurės skardžio buvo ganėtinai sudėtinga, nes gūsingas vėjas vertė iš kojų. Be to, nemalonumų kėlė ir smėlio audra – vėtra sugebėjo nuo žemės pakelti ir drėgną smėlį, kuris tarsi maži ledukai čaižė veidą.

Ypač daug smalsuolių sutraukė gintarų gaudytojai. Apsirengę neperšlampamais kostiumais keliolika vyrų lipo į bangas, specialiomis gaudyklėmis braukė per jas ir tikėjosi laimikio – gintarų. Tačiau daugelio gaudyklėse buvo tik įvairių šiukšlių, medžio gabalėlių.

„Dabar tikrai nėra pats tinkamiausias laikas gaudyti gintarus. Jų bus daugiau, kai jūra aprims. Tačiau kodėl aš čia? Matyt, tokia liga“, – pripažino vienas iš kalbintų gintarų gaudytojų.

Kitas pasakojo, kad „žvejoja“ jau ne vieną valandą, tačiau laimikis – vos keli smulkūs gintaro gabalėliai. „Tiesiog negaliu sėdėti namuose, kai toks oras ir yra tikimybė „prisižvejoti“ gintarų. Jau daugybę metų taip darau“, – neslėpė pašnekovas.

Sinoptikų teigimu, gūsingas vėjas pajūrį čaižys visą šeštadienį ir sekmadienį. Stiprūs jo gūsiai prognozuojami beveik visoje Lietuvoje, todėl ugniagesiai gelbėtojai ragina gyventojus būti atsargius.