Jis teigė, jog tokiuose žodžiuose yra daug tiesos. Atsargos pulkininkas atkreipė dėmesį ir į negrįžtamus procesus Rusijoje.

„Juk reikia nepamiršti, kad Rusija kaip valstybė pilnai mobilizavosi karui. Nuo BVP tam skyrė 17 procentų, visa gynybos pramonė mobilizuota. Iš esmės ji yra valstybė visiškos karo būklės. Iš istorijos, teorijos mes žinome, kad atgalinio kelio nėra. Net jei V. Putinas ir norėtų sugrąžinti status quo į 2020, ar 2022 metus, jis pats to padaryti negali.

Mechanizmas jau yra paleistas ir jis neturi atgalinio kelio. Aišku, kad dabar vienintelis kelias yra Rusijos sustabdymas. Kuo toliau mes ją sustabdysime nuo savų sienų, tuo mums geriau“, – įžvalgomis LNK vidurdienio žiniose dalijosi V. Malinionis.

Būtent dėl šios priežasties Vakarų parama Ukrainai yra itin svarbi, pabrėžė pašnekovas.

„Jeigu Ukraina pralaimi karą, tikėtina, kad Rusija toliau žygiuos, nes atgalinio kelio ši valstybė neturi. Ir pats V. Putinas visai neseniai sakė, kad jų tikslai nepasikeitė. Jis grįžta prie tų pačių naratyvų, kuriuos V. Putinas kalbėjo 2022 metų pradžioje“, – teigė atsargos pulkininkas V. Malinionis.

Pašnekovas teigė, jog jeigu Rusija matys, kad gali kažkokią teritoriją atplėšti, įvykdyti laimėjimą – tą ir darys.

„Ir jeigu jie matys kažkokią silpną vietą ES, ar Baltijos šalyse, jeigu matys kažkokį susiskaldymą, matys, jei JAV sakys, kad nesikiš, tai ta šanso karalystė yra karo principas, ir tikrai ši valstybė tai išnaudos. Jeigu Vakarai tai leis. Į tai reikia žiūrėti rimtai.

O ką pirmiausia jie pradės pulti, yra sunku pasakyti. Tol, kol jie kariauja Ukrainoje, tol kol jie nelaimėjo, nemanau, kad jie gali plačiau eskaluoti, nors tam tikrų provokacijų gali padaryti. Tą ir daro, čia Suomiją reikėtų paminėti. <...> Reikia padaryti taip, kad tas šansas jiems nebūtų sudarytas ir jie negalėtų jo išnaudoti“, – LNK vidurdienio žiniose kalbėjo V. Malinionis.

Visą LNK pokalbį su V. Malinioniu žiūrėkite čia: