Atsargos pulkininkas G. Ažubalis laidoje sakė, jog Kremliaus vadovas V. Putinas šio karo pralošti negali.

„Jie negali sau to leisti – tai yra gyvybės ir mirties klausimas. Todėl jie darys viską, kas yra jų rankose, kad to neatsitiktų. Čia tik yra klausimas, kur yra riba tų svertų, kuriuos jie vis dar gali panaudoti.

Todėl dėl mobilizacijos, net kalbos nėra, jeigu reikia – ji ir bus“, – pabrėžė laidos „Patrulio bazė“ pašnekovas, atsargos pulkininkas G. Ažubalis.

Rytų Europos studijų centro (RESC) politikos analitikas Adamas Roževičius, kalbėdamas apie antrąją mobilizacijos bangą Rusijoje, tikino, jog tai būtų itin sudėtingas politinis žingsnis.

„Tikrai egzistuoja kaštai, tikrai tai jaučiasi, bet matant, kad Vladimiras Putinas šį karą mato kaip labai asmeninį reikalą – kiek jis bus gyvas, tiek šis karas ir gali tęstis. Toks bent jau susidaro įspūdis iš asmeninės jo ambicijos. Labai sudėtinga manyti, kad jis nepraris šios politinės piliulės ir šių kaštų, o jeigu bus poreikis, tai greičiausiai ir bus įvykdyta“, – svarstė analitikas A. Roževičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)