Komentuodamas į Ukrainos pusę stojusių rusų savanorių kirtį, pašnekovas tikino, jog taip siunčiama žinutė prie jų prisijungti.

„Reikia turėti galvoje, kad ir pačioje Rusijoje yra nemaža visuomenės dalis, kuri nėra patenkinti režimu, nori jį pakeisti, arba nuversti.

Ir kai prieš rinkimus įvykdoma tokia ataka, tai siunčiama tam tikra žinutė, jog yra kovojantys organizuoti žmonės, jie žinutę siunčia, kad prie jų galima jungtis, juos remti“, – teigė V. Malinionis.

Paklaustas, ką gali pasiekti rusų savanoriai, atsargos pulkininkas LNK vidurdienio žinių eteryje įvardijo maksimaliai naudingiausią rezultatą.

„Manyčiau, kad maksimaliai naudingas rezultatas jiems būtų, apie ką kalba ir kai kurie Ukrainos ekspertai, tai sukelti tam tikrą grandininę pasipriešinimo reakciją. Kaip pavyzdys, jeigu prie jų pajėgų prisijungtų Rusijos režimą ginti atsiųstos pajėgos, pavyzdžiui, vienas, ar du batalionai. Ir padeda jiems žygiuoti gilyn į Rusiją ką jie dabar ir bando daryti, užėmę keletą kaimelių Kursko ir Belgorodo kryptimi.

Vaidotas Malinionis

Jie galėtų tikėtis, kad dalis rusų pajėgų pereitų į jų pusę. Jeigu tai nepavyksta, vis tiek tai yra naudinga, jie vis parodo, kad Rusijos visuomenėje, kuri nėra patenkinta režimu, yra organizuotos jėgos, kurios kažką bando daryti ir bando labai konkrečiai daryti – įsiverždamos į teritoriją, užimdamos kaimelius, pasipriešindamos Rusijos pajėgoms“, – kalbėjo LNK vidurdienio žinių pašnekovas, atsargos pulkininkas V. Malinionis.

Delfi primena, kad trys proukrainietiškos savanorių grupės bendrame pranešime paragino valdžios institucijas evakuoti civilius iš Belgorodo ir Kursko regionų.

Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas socialiniuose tinkluose parašė, kad ketvirtadienį per naujausią ukrainiečių oro ataką žuvo viena moteris ir buvo sužeisti dar keli žmonės.

„Dėl sprogimo į griovį įvirto civilės moters vairuojamas automobilis. Moteris mirė vietoje nuo patirtų sužalojimų“, – tvirtino V. Gladkovas ir pridūrė, kad dar tris žmones sužeidė skeveldros.

Jis kiek anksčiau sakė, kad naktį per dronų ataką žuvo dar vienas žmogus, o šeši buvo sužeisti.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau šią savaitę atmetė tvirtinimus, kad kovotojų grupės užėmė tam tikras Rusijos teritorijas, ir pareiškė, jog atrėmė bandymą surengti įsiveržimą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra sakęs, kad atakų banga yra pastangų sutrikdyti šį savaitgalį Rusijoje ir okupuotuose Ukrainos regionuose vyksiančius „rinkimus“ dalis.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su V. Malinioniu žiūrėkite čia: