Taip A. Sacharukas reaguoja į dienraštyje „Lietuvos rytas“ pasirodžiusią publikaciją apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų apsilankymą jo bute, paimant V. Giržado daiktus. Anot parlamentaro publikacijoje pateikiama „pikantiška“ informacija, kuri jokiais būdais negalėjo būti viešai prieinama.

„Krata buvo atlikta praeitą ketvirtadienį. Nemaniau, kad apie tai reikia pasakoti kažkam – tiesiog apskundžiau tą nutartį, ir viskas. Vakar man paskambino „Lietuvos ryto“ žurnalistas, paklausė, ar tai yra tiesa. Sakau, taip, tai yra tiesa. (...) Bet šiandien ryte, kai perskaičiau „Lietuvos ryto“ straipsnį, buvo labai pikantiškos detalės. Tiek pikantiškos, kad čia yra aiški ikiteisminio tyrimo medžiaga“, - žurnalistams Seime sakė A. Sacharukas.

Anot jo, apie šią medžiagą nieko žinoti negalėjo nei jis pats, nei V. Giržadas, nei buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius.

„Čia akivaizdus pavyzdys, kad kažkas kiaurai tekina informaciją. Tyrimą atlikinėjo VSD (Valstybės saugumo departamentas – DELFI), kontroliuoja Generalinė prokuratūra. Turi būti ikiteisminis pradėtas šiandien (dėl informacijos nutekinimo – DELFI), ir turi aiškintis. Tie, kurie taip tekina informaciją, tie galėjo nutekinti ir apie „Snoro“ banką. Nes ta informacija yra labai pikantiška. (...) Kad buvo sekami tie žmonės, buvo imamos išklotinės, buvo statomos „blakės“, pirtys sekamos“, - pikantiškas detales vardijo A. Sacharukas.

Pats teisėsaugoje dirbęs politikas teigė, esą dienraščio publikacijoje pateikti duomenys labai primena realaus ikiteisminio tyrimo medžiagą, tad tyrimas dėl tokių duomenų nutekinimo esą turi būti pradėtas nedelsiant.

Pačiu kratos atlikimo politikas nesiskundė, tačiau tikino abejojantis paties proceso, kai buvo leista krėsti teisinę neliečiamybę turinčio Seimo nario butą, teisėtumu.

„Jeigu turi ko ieškoti, tegul ieško – aš ne prieš. Bet po pusės metų (nuo informacijos apie „Snorą“ nutekinimo – DELFI) tai atrodo juokingai“, - reziumavo A. Sacharukas.