Pirmasis apie tai pranešė lrytas.lt, kuriam V. Adamkus ir papasakojo šio skaudaus įvykio detales. Pasak jo, brolio vyriausias sūnus žuvo Čikagoje kartu su žmona, nes slydo ledu ir atsimušė į sniego valymo mašiną.

„Mus informavo tuoj po nelaimės, kuri įvyko 24 dieną, popiet. Mano sūnėnas, kuris yra ir mano krikšto sūnus, su žmona grįžo iš kažkokio susitikimo. Mes nežinome visų smulkmenų. Grįždamas, jau netoli, kadangi žinau tą vietą, kur įvyko ta nelaimė, tai ten turbūt buvo likę kokios penkios minutės automobiliu iki namų, jis slydo užvažiavęs ant ledo, ir mašina trenkėsi į priešingoje pusėje kaip tik važiavusią sniego valymo mašiną“, – „Delfi“ pasakojo V. Adamkus.

Prezidento krikšto sūnus su žmona žuvo įvykio vietoje.

„Jis turėjo gražų gyvenimą. Pas mane Čikagoje kartu su žmona buvo lapkričio 3 dieną per mano gimtadienį. Bendrai paėmus, jis beveik į mėnesį porą kartų paskambindavo ir pasiteiraudavo, papasakodavo, kaip jam sekasi. Buvo toks artimas ryšys su juo“, – sakė V. Adamkus.

D. Č. Karalis buvo gabus mokslams, pasakojo prezidentas.

„Jis, baigęs gimnaziją, buvo priimtas į aukštąją Amerikos karo laivyno akademiją. Baigė karininko laipsniu. Likusią dalį, man atrodo, keturis metus ištarnavo kaip karininkas, ir paskui dirbo daugiau privačiame sektoriuje, ir buvo gana sėkmingas“, – teigė V. Adamkus.

„Delfi“ primena, kad V. Adamkus gimė Kaune tarnautojų šeimoje. Tėvas – Ignas Adamkavičius, Nepriklausomybės kovų savanoris, vienas pirmųjų Lietuvos karo aviacijos mokyklos vadovų, vėliau – Kauno geležinkelio stoties policijos viršininkas. Motina dirbo Susisiekimo ministerijoje.

Lankė Jono Jablonskio pradžios mokyklą, mokėsi Kauno „Aušros“ gimnazijoje. Karo metais dalyvavo rezistencinėje veikloje prieš nacius kartu su mokslo draugais leisdamas pogrindinį laikraštį „Jaunime, budėk!“. Vėliau pasitraukė gyventi į Vakarus, kur sukūrė šeimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)