„Kiekvienas sprendimas turi turėti realias priežastis ir apsvarstytas pasekmes. Tų priežasčių galima rasti, bet reikia visada vertinti ir pasekmes“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Armonaitė.

„Kol mes matysime, kad esame arčiau sprendimų, tol ir dalyvausime šioje valdančiojoje koalicijoje, ar ateities koalicijose“, – pabrėžė ji.

Kaip buvo skelbta anksčiau, ginčai tarp koalicijos partnerių kilo dėl pakankamai balsų nesurenkančios Civilinės sąjungos įstatymo. Šiam projektui liko vienas balsavimas priėmimo stadijoje, tačiau, „laisviečių“ teigimu, jam trūksta bent 5 balsų. Pasak A. Armonaitės, dalis valdančiųjų proaktyviai trukdo Civilinės sąjungos priėmimui, balsuodami „prieš“.

„Mes vertiname, kad punktas iš mūsų koalicinės sutarties, kad partneriai turi dėti visas pastangas, kad įstatymai būtų priimti, lieka neįgyvendintas. Natūralu, kad kai lieka neįgyvendinti įsipareigojimai kita šalis gali ir turi peržiūrėti savo įsipareigojimus“ , – komentavo „laisviečių“ lyderė.

ELTA primena, kad pirmadienio vakarą po koalicinės tarybos posėdžio Laisvės partija konstatavo, kad Civilinės sąjungos projektui valdančioji dauguma vis dar nesutelkė pakankamai balsų. Pasak partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės, tokiu būdu partneriai nesilaiko koalicinės sutarties, todėl „laisviečiai“ turi teisę atitinkamai vertinti ir savo įsipareigojimus.

Gegužę Seimas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Įstatymą skeptiškai vertina ir jo palaikyti nesutinka dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje.

Savo ruožtu, Laisvės partija kritikuoja tokius politikų pasisakymus ir net svarsto blokuoti kai kurias TS–LKD iniciatyvas, nes šie, Laisvės partijos nuomone, nerodo pakankamai pastangų įtikinti abejojančius partiečius balsuoti už civilinę sąjungą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)