„Šiek tiek stebina, kad tikrai labai liberalių, atvirų pažiūrų žmonės vis dar nurodo į kažkokį amžiaus ir patirties stokos dalyką“, – laidoje „ELTA kampas“ kalbėjo A. Armonaitė.

„Kitais metais bus tas laikas, kai aš pati profesionalioje politikoje esu 10 metų. Nepaisant gal palyginus jauno amžiaus, teko ir dar kitoje partijoje pabūti, ir sukurti partiją, ir savivaldoje dirbti, ir Seime opozicijoje, ir dabar ministerijoje, per krizes... Net ir nežinau, kaip tą amžiaus elementą man pakomentuoti“, – dėstė ji.

Taip politikė reagavo į pastaruosius premjerės Ingridos Šimonytės svarstymus. Kalbėdama apie Laisvės partijos laikyseną civilinės sąjungos atžvilgiu, Vyriausybės vadovė interviu Eltai teigė suprantanti A. Armonaitės vadovaujamos partijos nekantrumą ir manymą, kad šį klausimą galima išspręsti greičiau.

„Nors mes esame labai jauna Vyriausybė ir labai jauna koalicija... Vis tiek esame skirtingos patirties įvairiuose politiniuose dalykuose.

Galbūt, jei man būtų 29 metai, ir man taip atrodytų: kas čia per problema paimti ir paspausti tą mygtuką”, – teigė I. Šimonytė.

Anksčiau apie „laisviečių“ nekantrumą kalbėjo ir Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas, įspėdamas kolegas, jog spaudimas kuo skubiau priimti civilinę sąjungą gali šią iniciatyvą „nužudyti“.

Visgi, A. Armonaitė kartoja, kad Lietuva partnerystės instituto klausimu vėluoja, o koalicija sprendžia klausimą pernelyg lėtai.

„Manau, kad mes per lėtai judėjome. (...) Esu patenkinta, kad nuėjome iki priėmimo stadijos. Bet, kita vertus, aišku – kai jau subūrėme tą partiją, Laisvės partiją, atėjome į rinkimus, mes norėjome kuo greičiau išspręsti partnerystės klausimą“, – aiškino ministrė.

„Kodėl Laisvės partija turėtų važiuoti lėčiau, jeigu tempas yra visai kitas?“ – retoriškai klausė A. Armonaitė.

Todėl, tęsė Laisvės partijos vadovė, viliamasi rasti papildomų balsų Civilinės sąjungos įstatymo projektui partnerių gretose.

„Darau prielaidą, kad vis tik maksimali mobilizacija dar gali įvykti“, – tvirtino A. Armonaitė, pastebėdama, kad koalicija savo sutartyje nutarė dėti „maksimalias pastangas“ šiam klausimui spręsti.

„Kai yra bendras įsipareigojimas, man gana nemalonu girdėti, kai mus siunčia su ištiesta ranka balsų ieškoti opozicijoje“, – pridūrė ji, referuodama į premjerės bei kitų kolegų raginimus palaikymo civilinei sąjungai ieškoti opozicijoje.

ELTA primena, kad gegužę Seimas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui.

Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.
Įstatymą skeptiškai vertina ir jo palaikyti nesutinka dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje.

Savo ruožtu, Laisvės partija kritikuoja tokius politikų pasisakymų ir net svarsto blokuoti kai kurias TS-LKD iniciatyvas, nes šie, Laisvės partijos nuomone, nerodo pakankamai pastangų įtikinti abejojančius partiečius balsuoti už civilinę sąjungą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)