Ministrė socialiniame tinkle tai rašė po to, kai ministrų kabinetui Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai pristatė naujų ribojimų paketą, užsiminta ir apie itin griežtas priemones.

„Viešojoje erdvėje užvirė naujienos dėl galimų veiklų ribojimų pandemijos kontekste. Mūsų pagrindinis tikslas yra visomis įmanomomis priemonėmis IŠVENGTI bet kokių veiklų ribojimų – renginių, maitinimo įstaigų, jų ir kitų sektorių darbo laiko ribojimų ir kitų“, – rašė A. Armonaitė.

Ji pabrėžė, jog dabar būtina susitelkti į prevencinius veiksmus.

„Siūlome ankstinti prevencinių priemonių įgyvendinimo datas, taip pat griežtinti kaukių dėvėjimą (atsisakant skudurėlių), ankstinti nuotolinį darbą, griežtinti galimybių paso tikrinimo kontrolę.
Pagrindinis tikslas – JOKIO NAUJO KARANTINO“, – feisbuke rašė ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Tarp planuojamų sugriežtinimų – galimybių paso reikalavimas jau iš 12–mečių, izoliacija po kontakto su sergančiaisiais COVID–19 net ir kai kuriems skiepytiems asmenims. Planuojama, jog galimybių pasui nuo gruodžio nebebus priimami greitieji antigeno testai, o pats dokumentas galiotų ne ilgiau nei septynis mėnesius.

Kartu numatoma leisti skiepytis sustiprinančiąja COVID–19 doze anksčiau – praėjus keturiems mėnesiams nuo pilnos vakcinacijos, o ne pusmečiui, kaip dabar.

O nuo pirmadienio dėvėti tik medicinines veido kaukes ar respiratorius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)