„Įkūrėme Laisvės partiją, nes tikime laisvos, kūrybingos, atsakingos Lietuvos ateitimi. Ėmėmės klasikinėmis liberaliomis idėjomis grįstos politikos, nes suprantame, kad niekas kitas už mus to nepadarys“, – sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, šiuo metu Seimo opozicija sugeba tik kritikuoti valdančiuosius, bet realių, principingų sprendimų nesiima.

„Esame nauja politinė jėga, tačiau jau parodėme, kad labai dažnai liekame vienintele opozicija tam, kas pastaruoju metu vyksta Lietuvoje. Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus ir jo komandos lyderystė pandemijos metu parodė, kaip galima didelės krizės ir nežinomybės akivaizdoje efektyviai veikti lokaliai, padėti žmonėms ir tuo pat metu matyti globalias realijas bei apie tai komunikuoti. Ir tai buvo vienintelė kitokia nuomonė ir alternatyva iš spaudos konferencijų neišlipusiam operacijų vadovui“, – teigė ji.

„Esame vienintelė opozicija draudimų, baudimų, gąsdinimų politikai, rinkėjų papirkinėjimui vienkartinėmis išmokomis. Ne vienas ir ne du, ir netgi ne trys balsavimai Seime rodo, jog kritikuoti gudrūs visi, bet kada ateina laikas priimti principingą sprendimą, paspausti mygtuką, tai padaryti sugeba vos vienas kitas. O kartais esi vienas“, – sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, ypač svarbus išsilavinimas ir švietimas Lietuvoje nepelnytai nustumti į paraštes.
„Liberalioms idėjoms formuojantis Apšvietos epochoje buvo ypatingai svarbios žinios, išsilavinimas ir švietimas. Jie šiuolaikinėje Lietuvoje nepelnytai nustumti į paraštes. Neturime naftos ir aukso telkinių, tačiau kiekvienas turime galvą ir protą, galinčius sukurti neįtikėtinus dalykus. Todėl Laisvės partija parengė išsamią programą Lietuvos mokyklai, ne tik geriems vaikų rezultatams siekti, bet pirmiausiai – laisvos ir atsakingos, kūrybingos asmenybės ugdymui“, – pabrėžė A. Armonaitė.

Laisvė partijos pirmininkė susirinkusiems teigė, kad koronoviruso pandemija parodė, kad mūsų ekonomiką palaiko ne valdiška, bet privati ir individuali iniciatyva.

„Būtent tiems žmonėms, kurie kuria darbo vietą sau ir kitam, reikia padėti prognozuojama ir stabilia mokesčių sistema, draugiška, o ne baudžiančia biurokratija, pagaliau – inovacijų ir talentų palaikymu. Laisvės partija siekia, kad visada gerbtume žmogaus teises. Tai tapo savotiška mūsų vizitine kortele. Mums svarbus visų lygybės įstatymas – ar tai būtų nevaisinga pora, ar LGBT šeima, ar negalią turintys žmonės. Tačiau pastaruoju metu pamatėme, jog turime ką nuveikti ne tik mažumų teisių užtikrinime, bet ir saugant pamatines žmogaus teises“, – sakė A. Armonaitė.
Politikė atkreipė dėmesį, kad Lietuvos politikoje ne tik trūksta liberalių idėjų.

„Į kampą nuolat stumiama žiniasklaida, antikonstitucinės tyrimų komisijos Seime ir į teisėjų bei prokurorų vaidmenį įsijautę politikai – yra nauja realybė, kurioje Lietuva gyvena. Dar daugiau – pastebime siekį diskredituoti pilietinės visuomenės iniciatyvas, menkinantį požiūrį į jaunimą, jų pažiūras ir organizuojamus viešus susirinkimus. Lietuvos politikoje ne tik trūksta liberalių idėjų – čia trūksta idėjų apskritai. Politines idėjas šiandien užgožė biurokratija ir technokratija. O politikams svarbias savybes – drąsą, ryžtą, tiesos sakymą užgožė konformizmas, pataikavimas ir prisitaikymas“, – kalbėjo ji.

Politikė taip pat priminė susirinkusiesiems, kad sekmadienį Lietuva minės Gedulo ir Vilties dieną.
„Beveik kiekvieno šeima yra paliesta šios totalitarinės ideologijos mums atneštos tragedijos. Pasisemkime įkvėpimo iš tos mūsų senelių ir prosenelių ištvermės, nesitaikstymo ir drąsos – net ir pačiomis, atrodo, sunkiausiomis ir beviltiškiausiomis akimirkomis. Šiandien mes turime viską, ko tik gali norėti laisva, liberalios demokratijos idėjomis gyvenanti šalis. Mums labai svarbu išsaugoti tai, ką turime. Tačiau mes, Laisvės partija, prisiimame atsakomybę padaryti ne tik tai. Mes prisiimame atsakomybę drąsiai žiūrėti į ateitį, nes norime Lietuvą paversti didele sėkmės istorija“ , – teigė Laisvės pirmininkė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad šeštadienį vyksta Laisvės partijos internetinis suvažiavimas, kurio metu tvirtinama partijos politinė programa, kandidatai.

Laisvės partijos rinkimų sąraše – 81 pavardė, jo lyderė yra partijos pirmininkė, Seimo narė A. Armonaitė. Antras sąraše – žmogaus teisių aktyvistas Tomas Vytautas Raskevičius, trečia – narkotikų politikos ir priklausomybės ligų ekspertė Morgana Danielė, ketvirtas – Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas, penkta – IT specialistė ir kovotoja už neįgaliųjų teises Monika Ošmianskienė. Toliau eina Laisvės partijos Kauno skyriaus pirmininkas, verslininkas Mindaugas Tarnauskas, buvęs Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas, teisininkė Evelina Dobrovolska, partijos Vilniaus miesto skyriaus lyderis Kasparas Adomaitis, investicijų pritraukimo specialistas Karolis Žemaitis bei kiti.