„Koalicijos punktas lieka neįgyvendintas, kad koalicijos partneriai dės maksimalias pastangas (dėl Civilinės sąjungos – ELTA)“, – pirmadienį po koalicinės tarybos posėdžio žurnalistams teigė A. Armonaitė.

„Tad Laisvės partija atitinkamai vertins ir savo įsipareigojimus“, – išvakarėse balsavimo dėl kitų metų biudžeto projekto akcentavo politikė.

Pasak jos, koalicijos partneriai prieš kelias savaites buvo pažadėję rasti daugiau balsų Seime sunkiai kelią besiskinančiam Civilinės sąjungos įstatymo projektui.

„Šiandien, po dviejų savaičių, jie sugrįžo ir aš galiu konstatuoti, kad koalicijos partijoms – Tėvynės sąjungai ir Liberalų sąjūdžiui – tie balsai, kuriuos jie sutelkė, yra nepakankami įstatymo priėmimui“, – sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, šiuo metu įstatymui priimti trūksta 4-5 parlamentarų balsų.
„Mums buvo pateikti skaičiai. Turiu pasakyti, tai ką matome. Be LP 10 žmonių, TSLKD galėtų balsuoti 34-35 žmonės, LS 9. Net ir su iki šiol buvusia dalies opozicijos narių parama tai yra nepakankamas palaikymas įstatymo priėmimui – 66-67 balsai“, – šiek tiek vėliau socialiniame tinkle rašė politikė.

„Mes koalicijoje rezervo vis dar matome. Mes negalime į opoziciją eiti su ištiesta ranka elgetauti“, – žurnalistams pažymėjo ji.

Susiklosčius tokioms aplinkybėms, tęsė A. Armonaitė, „laisviečiai“ tos pačios lyties santykius reglamentuojantį įstatymą projektą gali pateikti bet kada. Visgi, akcentavo ji, tą darys tik įsitikinus, kad įstatymą priimti realu.

„Nenorime deginti projekto bet kokioje situacijoje, nes nueitas labai ilgas kelias“, – sakė A. Armonaitė, prieš tai pažymėjusi, kad į Seimo salę įstatymas gali grįžti bet kurią akimirką.

ELTA primena, kad gegužę Seimas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Įstatymą skeptiškai vertina ir jo palaikyti nesutinka dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje.

Savo ruožtu, Laisvės partija kritikuoja tokius politikų pasisakymus ir net svarsto blokuoti kai kurias TS-LKD iniciatyvas, nes šie, Laisvės partijos nuomone, nerodo pakankamai pastangų įtikinti abejojančius partiečius balsuoti už civilinę sąjungą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)