Vienas iš organizatorių Tautininkų Sąjungos pirmininkas Julius Panka „Žinių radijui“ sakė, kad eitynių akcentas yra ne didelė šventė, o priminimas.

„Tai priminimas apie nesenus istorinius įvykius, ypač dabar, po Krymo okupacijos, kai perbraižomos Europos sienos. Tai labai nedidelis tarpas - 75 metai, kai Vilnius grąžintas Lietuvai, ir jeigu mes užmiršime šitą istorinį faktą, kai visa Europa buvo nusisukusi nuo tos aneksijos ir matė, kad iš valstybės galima atimti sostinę ir karinėmis priemonėmis galima diktuoti situaciją. Taip labai greitai galime atsidurti labai panašioje situacijoje“,- kalbėjo J.Panka.

Istorikas Algimantas Kasparavičius teigė, jog nors tai ir reikšmingas valstybei faktas, nebuvo itin sužavėtas tautininkų idėja organizuoti eitynes su deglais. Esą tai turi neigiamą kontekstą tiek Lietuvoje, tiek Europoje.

„Vilnius Lietuvos sostine yra jau apie 700 metų ir tik trumpą tarpukario 19 metų laikotarpį Vilnius nebuvo sostine. Taip,  bet kuriuo atveju sostinės susigrąžinimas valstybei yra reikšmingas. Tačiau jeigu mes gerbiame savo ir Europos istorinę praeitį, tai turime prisiminti, jog su deglais Lietuvoje tarpukaryje buvo mėgiama vaikščioti Klaipėdos krašte. Tuo metu brendo nacistinis sąjūdis. Deglai ir ugnis ypač išpopuliarėjo su nacistiniu sąjūdžiu Vokietijoje ir Austrijoje. Tai eisenos su deglais tikrai neturi pozityvių prisiminimų. Todėl abejočiau tautininkų pasirinkta taktika, taip primenant vilniečiams istoriją“,- svarstė istorikas.