V. Bruveris priminė, kad pirmasis oficialus pretendentas į kandidatus šį pavasarį nesėkmingai siekė Kauno miesto mero posto.

„Aš manau, kad tas šaltas dušas Kauno mero rinkimuose nelabai išblaivė poną Verygą. Dėl to, kad objektyviai jis gali tikėtis gal neblogo pasirodymo prezidento rinkimuose partijos elektorato rėmuose.

Jis vis tiek iš šios partijos politinių figūrų atrodo bene žinomiausiai ir pajėgiausiai. Jis ištikimiausių partijos rinkėjų yra atpažįstamas. Dėl to grynai politine pragmatine prasme, politinio potencialo prasme Ramūno Karbauskio pasirinkimas yra visiškai logiškas“, – įžvalgomis LNK vidurdienio žiniose dalijosi V. Bruveris.

Jo teigimu, LVŽS, kaip ir daugelis kitų šalies politinių partijų, stovėjo tam tikroje strateginėje kryžkelėje – ką daryti prezidento rinkimuose, kokia forma juose dalyvauti.

„Vienas iš kelių buvo bandyti ieškoti kažkokio kandidato iš šalies, geriausia nepartinio, kurį būtų galima paremti arba vieniems, arba su kitomis giminingomis politinėmis jėgomis. <...> Akivaizdu, kad apie tai buvo galvojama, gal tai buvo net pirmasis scenarijus ar variantas, nes potencialiausias toks kandidatas yra visiškai akivaizdus – I. Vėgėlė.

Ir pats ponas A. Veryga, kai jau jis buvo palaimintas prezidento rinkimams, visiškai atvirai tai pripažino, kad tokios bent neoficialios diskusijos vyko, apie tai buvo kalbamasi su I. Vėgėle.

Bet pastarasis šį pasiūlymą atmetė, tai visiškai logiškai suprantama. Nes jis nori eiti savarankiškai, vienas ir pats save įsivaizduoja, kaip pajėgų savarankišką politinį subjektą“, – kalbėjo naujienų agentūros ELTA vyriausiasis redaktorius.

Aurelijus Veryga

Delfi primena, kad daugiau kaip trys dešimtys mokslininkų, buvusių politikų ir visuomenininkų kreipėsi į advokatą I. Vėgėlę, reikšdami jam paramą ir ragindami teisininką dalyvauti 2024 m. prezidento rinkimuose.

Pasak LNK vidurdienio žinių pašnekovo V. Bruverio, I. Vėgėlės šansai būsimuose prezidento rinkimuose tikrai turi. Galima net ir sensacija, kalbėjo jis.

„Ir manau, kad jo paskelbimas, jog jis eina į prezidento rinkimus yra tik laiko klausimas. Ir eina kaip savarankiškas, nepartinis, nepolitinis kandidatas. Toks kandidatas, kokiu prieš pirmą kadenciją buvo G. Nausėda.

Vilčių jis tikrai turi, vilčių patekti į antrąjį turą irgi turi. Netgi gali įvykti ir sensacija – patekdamas į antrąjį turą gali iš antrojo turo net išmušti G. Nausėdą. Dabar žiūrint į jo perspektyvą yra menkai tikėtina, bet jo potencialas, manau, tik augs“, – tikino LNK vidurdienio žinių pašnekovas V. Bruveris.

Anot jo, LVŽS todėl į I. Vėgėlę ir dairėsi, kaip ir kitos politinės jėgos.

„Ir dabar LVŽS tenka prezidento rinkimuose dalyvauti dėl to, kad sutelktų, mobilizuotų partijos elektoratą Europos Parlamento (EP) ir būsimiems Seimo rinkimams. Manau, kad tokiu principu prezidento rinkimuose dalyvaus ir daugelis kitų pagrindinių politinių jėgų“, – svarstė naujienų agentūros ELTA vyriausiasis redaktorius V. Bruveris.

Delfi primena, kad prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužę.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su V. Bruveriu žiūrėkite čia: