Delfi komanda Seime lankėsi dieną, kai nevyko posėdis, todėl daugumos parlamentarų kabinetų durys buvo užrakintos. Tačiau tie, kuriuos pavyko rasti darbo vietoje, sutiko aprodyti ir mobiliuosius telefonus, ir kompiuterius. Ir ne tik patys parlamentarai, bet ir jų patarėjai.

Gentvilo patarėjas naudojasi asmeniniu telefonu

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo kabineto duris Delfi atvėrė jo patarėjas Gintaras Vaičekauskas, kuris sutiko aprodyti darbui naudojamą techniką. Pastebėjus, kad ant jo stalo guli „iPhone“, G. Vaičekauskas iš karto pridūrė, kad tai jo asmeninis telefonas, kuriam jau šešeri metai. Taip pat asmeninė ir darbui naudojama „Apple“ kampanijos planšetė.

Pasidomėjus, kodėl jis nesinaudoja naujesniu mobiliuoju telefonu, kurį jam galėjo suteikti Seimo kanceliarija, G. Vaičekauskas nurodė, kad jo sprendimą lėmė programinių sistemų skirtumai. „Pripratimo reikalai, nes ten yra „Android“, o aš kažkaip kai paėmiau „iOs“, tai yra „Apple“ dalyką, tai kažkaip nesinorėjo iš rankų paleist. Ir saugumo dalykai kiti, ir atsinaujinimai“, – Delfi laidai „Ar galiu užeiti?“ teigė parlamentaro patarėjas.

„HP“ nešiojamąjį kompiuterį iš Seimo kanceliarijos gavęs G. Vaičekauskas tvirtino, kad kompiuteriu galima naudotis tik ten, kur yra rozetė: „Jis išsijungia iš 220 ir baigia savo gyvenimą. Jis turi būti prijungtas.“

Širinskienė praėjusioje kadencijoje sudėvėjo du kompiuterius: sutrūkinėjo ekranai

„Mano gautas sugedo kažkur gal po trijų pakrovimų, tai aš savo naudoju, – Delfi teigė Mišrios Seimo narių grupės narė Agnė Širinskienė, rodydama mobilųjį telefoną. – Niekur nesikreipiau, tiesiog turėjau savo naują aparatą, tai ir naudoju nuo kadencijos pradžios.“ 

Parlamentarė tvirtino, kad sugedęs telefonas, kurį jai suteikė Seimo kanceliarija, saugiai saugomas jos namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)