„Taip, dirbu statybos bendrovėje, bet tai nereiškia, kad tapau statybininku. Esu atsakingas už bendrovės investicinę programą“, - DELFI aiškino A. Paleckis.

Jo teigimu, bendrovės vadovas jį pasirinkęs padėjėju, „matyt, įvertinęs mano, kaip buvusio vicemero patirtį“.

Konkurso neskelbė

Bendrovės direktorius Modestas Valacka DELFI ketvirtadienį patvirtino, kad konkurso į padėjėjo pareigas jis neskelbė, o A. Paleckį pasirinko iš kelių kandidatų įvertinęs jo kompetenciją.

„Žmogus patyręs „kabinetinį“ savivaldybės darbą, žino, kaip veikia visa sistema ir galėjo iš karto pradėti dirbti, todėl ir buvo pasirinktas“, - sakė M. Valacka.

DELFI primena, jog pernai kovo mėnesį A. Paleckis atsistatydino iš Vilniaus mero pavaduotojo pareigų. Nuo to laiko jis niekur kitur nedirbo.

100 proc. „Vilniaus kapitalinės statybos" akcijų priklauso Vilniaus savivaldybei.

Bendrovė savo interneto puslapyje nurodo, kad pagrindinis jos veiklos pobūdis yra Vilniaus miesto savivaldybės ir kitų valstybinių užsakymų miesto statybos darbams vykdymo organizavimas ir finansavimas, atliekant užsakovo funkcijas: statybos planavimas ir projektavimas, statybos priežiūra, statybos aikštelių inžinerinis paruošimas, kai kurių miesto regionų inžinerinės infrastruktūros plėtros klausimų koordinavimas vykdant detaliųjų miesto planų realizavimą.