„Visos šalys ir didžiausios valstybės, ir JAV yra deklaravusios, kad jokių susitarimų, nedalyvaujant Ukrainai, nebeįvyks ir jokių atskirų sutarčių su Rusija niekas nesiruošia sudarinėti. (...) Ukrainiečius visi remia, turiu galvoje didžiąsias Vakarų valstybes ir NATO, praktiškai visos valstybės teikia ginkluotę, tai šitoje vietoje pokyčių nėra. Minsko susitarimams sąlygų nėra“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Anušauskas.

Be to, A. Anušausko teigimu, stebint Kyjivo laimėjimus atsiimant teritorijas iš rusų okupantų, tampa akivaizdu, kad Ukraina gali ir moka triuškinti Rusijos kariuomenę.

„Dabar įvyko labai svarbus momentas – Ukraina iš esmės sutriuškino, ko gero, daugiau negu 12 tūkstančių Rusijos karių grupuotę. Tai yra beveik dešimtadalis visų Rusijos karių, kurie buvo Ukrainoje. Jie arba žuvo, arba sužeisti, arba pateko į nelaisvę, arba atsidūrė labai greitai bėgdami Rusijoje. Kaip matėte Ukrainos kariai kai kur įžengė be pasipriešinimo, nes jau buvo pabėgę, kai kur palaužė pasipriešinimą ir pasiekė daugiau nei šimto kilometrų ruože savo valstybinę sieną. Tai, aš manau, čia svarbus ženklas, kad ukrainiečiai gali ir moka triuškinti Rusijos kariuomenę“, – kalbėjo ministras.

Anot jo, siekiant, kad Ukrainos kontrpuolimas ir toliau sėkmingai tęstųsi, Vakarų valstybės privalo ir toliau remti Kyjivą.

„Norint kad Ukraina laimėtų, reikia nedaryti pauzių ir galvoti, kaip ją aprūpinti kuo greičiau ta ginkluote, kurios poreikis yra nuolatos“, – teigė jis.

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ prieš savaitę trims dienoms sustabdė dujų tiekimą „Nord Stream 1“ vamzdynu. Nurodyta, kad ta daroma dėl įprastų techninės priežiūros darbų. Tačiau penktadienį paskelbta, kad dėl remonto darbų tolesnis dujų tiekimas kol kas neįmanomas.

Vakarams įvedus sankcijas Rusijai, ši keliskart sumažino dujų tiekimo į Europą apimtis. Baiminamasi visiško dujų srautų sustabdymo žiemą. ES kaltina Rusiją dujų klausimą naudojant kaip spaudimo priemonę Ukrainos konflikte.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją