„Nuo karo pradžios parama iki šios dienos suteikta už 460 mln. eurų. Tai didžioji dalis nuo Lietuvos teikiamos paramos“, – antradienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) surengtame posėdyje sakė ministras.

„Tai ginkluotė, karinė parama, vykdomas karių rengimas. Beveik tūkstantis ukrainiečių šiais metais yra parengta“, – teigė krašto apsaugos ministras, užsimindamas ir apie naujausią Lietuvos iniciatyvą.

„Naujausias projektas – buriama Ukrainos išminavimo koalicija“, – teigė A. Anušauskas.

NSGK posėdyje dalyvavusiems politikams ir pareigūnams ministras priminė ir apie tolesnę Ukrainai teksiančią paramą iš Lietuvos.

„Gavome VGT pritarimą trijų metų karinės paramos Ukrainai planui, kuriame numatyta 200 mln. eurų parama. Tai, pabrėžiu, yra biudžetinės lėšos. Čia nėra įskaičiuota iš sandėlių perduodama ginkluotė. Surastas tvarus finansavimas – bus finansuojama iš ES taikos fondo gaunamų lėšų, kaip kompensacija už anksčiau suteiktą karinę paramą“, – sakė A. Anušauskas.

NSGK trečiadienį aptaria prieš metus pasirašytą parlamentinių partijų susitarimą dėl gynybos

Dokumente numatytos trys esminės veiklos kryptys: Lietuvos kariuomenės bei tarptautinių saugumo ir gynybos garantijų stiprinimas, valstybės pasirengimas ginkluotai gynybai ir atsakas į hibridines atakas. Numatoma, kad susitarimas turėtų galioti iki 2030 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją