„Tokios mokyklos veikia ir kitose savivaldybėse, bet tokių problemų nėra, nes savivaldybės supranta jų reikšmę. Būtų gerai, kad ir Kauno savivaldybė vis dėlto suprastų, kad tai reikalinga ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai. Jie negali užsidaryti tik tarp savo sienų ir nematyti tokio licėjaus pridedamosios vertės“, – ketvirtadienį, spaudos konferencijos metu, teigė A. Anušauskas.

„Žinoma, mes tą licėjų remiame savais būdais. Jeigu reikės, paremsime ir daugiau. Tačiau savivaldybės, kaip ir Kauno, neturi nusišalinti nuo pareigos finansuoti tokias mokslo įstaigas“, – pabrėžė jis.

Kaip anksčiau skelbė portalas „Kas vyksta Kaune“, klausimas kas turi išlaikyti Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjų yra svarstomas ne vienerius metus.

Kauno miesto savivaldybė teigia, kad ugdymo įstaigos išlaikymu turi pasirūpinti valstybė. Tuo tarpu Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) mano, kad tai yra savivaldos reikalas.

Kaip portalui teigė Kauno miesto tarybos narė Audronė Jankuvienė, licėjus yra karinės pakraipos ugdymo įstaiga, todėl, pasak jos, būtų logiška, kad įstaigos trečiuoju dalininku taptų Krašto apsaugos ministerija (KAM).

KAM laikosi požiūrio, kad ministerijos nuostatai neleidžia skirti mokymo ar ūkio lėšų bendrojo ugdymo mokykloms.

Mokykla, kurioje mokosi 5–12 klasių moksleiviai, licėjumi tapo 2015 metais. Šiuo metu joje mokosi 279 auklėtiniai.

Generolo Jono Plechavičiaus kadetų licėjui šiuo metu yra skiriamas beveik 1,6 mln. eurų finansavimas, 721 tūkst. eurų yra skiria Kauno savivaldybė, o likusius – valstybė.