Seimo komisija buvusią mergaitės globėją, Drąsiaus Kedžio seserį Neringą Venckienę apklausė jau du kartus. Ketina tai padaryti ir trečią kartą. Teisėja atsakinėdama parlamentarams tvirtina, kad daugelį jai metamų kaltinimų paneigtų filmuota mergaitės perdavimo L. Stankūnaitei medžiaga. Tad komisija paprašė Vidaus reikalų ministerijos ir jai pavaldžių institucijų, prokurorų ir antstolės, kad ją pateiktų iki rytojaus. Vidaus reikalų ministras komisijai medžiagos duoti nesirengia.

„Čia yra antstolės kompetencija suteikti tą medžiagą ar ne, nes teismo sprendimą, kaip žinome pagal įstatymus, vykdo antstolė ir tokiu atveju jinai visos sudedamosios dalys to vykdymo yra jos dispozicijoje, tai jos sutikimu gali priimti kokį nors sprendimą, - sako vidaus reikalų ministras Artūras Melianas. - Policija yra vykdytoja antstolės nurodymų, tai, jeigu antstolė nusprendžia, policija perduos."

Antstolė tikina, kad filmuotos medžiagos parlamentarams duoti ir nenori, ir negali.

„Šios medžiagos pamatyti neįmanoma, nes vyksta keli ikiteisminiai tyrimai prokuratūrose, aš esu apklausta kaip liudininkė ir pasirašiusi pasižadėjimą ir įspėjimą dėl baudžiamosios atsakomybės draudimas pasakoti tos dienos įvykius ir viešinti filmuotą medžiagą", - sako antstolė Sonata Vaicekauskienė.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantys pareigūnai žada apsvarstyti parlamentarų prašymą. Vis dėlto tikimybė, kad įrašas bus duotas, – maža.

„Draudžiama skelbti ikiteisminio tyrimo duomenis apie nepilnamečius įtariamuosius ir nukentėjusiuosius, tai tuose vaizdo ir garso įrašuose yra ir mažametė. Yra generalinio prokuroro patvirtintos rekomendacijos dėl ikiteisminio tyrimo duomenų skelbimo, o ten numatyta, kad parlamentarai nori dabar ir... ten nėra tokių atvejų", - telefonu sakė prokuroras Žydrūnas Radiškauskas.

Komisijos pirmininkas Evaldas Jurkevičius sako, kad Seimo narių neįtikino tokie argumentai, jie tebemano, kad svarbu pamatyti įrašą: „Visada atsiremdavo į medžiagą, bet mes paprašėme ir nutarimų, sprendimų, kaip vaikas perduodamas mamai, jeigu turės galimybę ir noro perduoti tą medžiagą, kad ir rašytinę, tai bus prie tų argumentų, kad Seimo nariai galėtų susidaryti sau nuomonę, kokį priimti sprendimą, bet šitoje vietoje vaizdo medžiaga yra aktuali šiandieną ir visi komisijos nariai už medžiagą balsavo vienbalsiai.“