„Bus svarstomi įvairūs einamieji klausimai. Ir, be abejo, diskutuosime, kaip toliau išeiti iš tos situacijos, kalbant apie LRT generalinio direktoriaus rinkimus“, – sakė E. Valatka.

„Pirmiausia turi būti išsami diskusija ir aptarimas, įvertinant visus sprendimo aspektus. Aš noriu platesnės diskusijos tarybos viduje“, – pridūrė pirmininkas.

Praėjusią savaitę Seimo Kultūros komiteto surengtame nuotoliniame pasitarime E. Valatka siūlė pakeisti LRT tarybos darbo reglamentą ir organizuoti atvirą balsavimą dėl kandidato į visuomeninio transliuotojo vadovus.

Kultūros ministras Simonas Kairys galiojančią rinkimų tvarką pavadino archajiška ir pasiūlė tarybos nariams kandidatų programas vertinti dešimtbalėje sistemoje. Taip, anot ministro, būtų galima pamatyti, ar tarybos nariai vertino kandidatų į postą kompetencijas ir nėra balsų iškraipymo.

ELTA primena, kad birželio 6 d. posėdžiavusi LRT taryba vėl neišrinko naujo visuomeninio transliuotojo generalinio direktoriaus. Konkurse dalyvavę kandidatai Monika Garbačiauskaitė-Budrienė bei Aistis Zabarauskas sulaukė vienodo palaikymo – už kiekvieną jų balsavo po 6 LRT tarybos narius.

Kovo mėnesį įvykusiuose LRT generalinio direktoriaus rinkimuose iš šešių kandidatų, dėl nepakankamai surinkto balsų kiekio, taip pat nebuvo išrinktas nei vienas. Įvykdžius du balsavimo turus nei vienas iš kandidatų pirmame ture nesurinko daugiau nei 7 balsų. Antrajame ture kandidatai surinko po vienodą balsų skaičių.

LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba. Tarybai šiuo metu vadovauja Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius E. Valatka.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją