Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga Seime sakė, kad apie šias priemones ministrai neformaliai diskutuos antradienį ir tik tada bus sprendžiama, ar tie klausimai paklius ant Vyriausybės sprendimų stalo trečiadienį.

A. Veryga informavo, kad pagrindinė diskusija vyksta dėl galimybių keliauti po Baltijos šalis.

„Rytoj su sveikatos ministrais turėsime konferencinį posėdį. Kalbėsime, ar galime susitarti dėl bendrų kontrolės principų, – Baltijos šalis laikyti bendra erdve, tarp kurių judėjimo būtų galima niekaip nevaržyti ir nekontroliuoti“, – sakė A. Veryga.

Pasak ministro, valstybėms prieš tai svarbu sutarti dėl bendrų išorės sienų, atvykusių žmonių karantinavimo tvarkos principų.

A. Verygos teigimu, kiti pakeitimai būtų labiau simboliniai ir liestų ne tokią didelę grupę žmonių, kaip kalbant apie judėjimą per sienas.

„Kol kas labai konkrečiai negaliu pasakyti, į ką tai virs, nes ministerijos yra priteikusios skirtingų siūlymų“, – sakė A. Veryga.

Pasak ministro, yra pateiktas siūlymas dėl individualių treniruočių. Taip pat diskutuojama apie galimybę atnaujinti kavinių darbą vidaus patalpose, laikantis specialių reikalavimų.

„Ar dėl to sutarsime, matysime, kol kas situacija leidžia diskutuoti apie tai“, – kalbėjo A. Veryga.

Ministro teigimu, bus bandoma kelti klausimus dėl darželių darbo.

„Kadangi žmonės grįžta į darbus, šita tema atnaujinama“, – sakė A. Veryga.

Lietuvoje karantinas paskelbtas kovo 16 dieną. Šiuo metu jis yra pratęstas iki gegužės 11 dienos.