Praėjusiųjų metų pabaigoje J. Džiugeliui teko komentuoti labai nemalonią istoriją.

LNK laida KK2 paskelbė, kad Vilniaus rajone esančiose Lindiniškėse buvo rasta nelegali vandens trasa. Privataus namo gyventojų naudojamas vanduo esą buvo neapskaitomas ir už jį nemokama.

Vilniaus rajono savivaldybės atstovai žurnalistams sakė, kad už vandenį buvo nesumokėti 4,3 tūkst. eurų.

Kaimynai žurnalistams liudijo, jog šiame name neva gyvena Seimo narys J. Džiugelis, tačiau politikas teigė, kad tai – netiesa.

Seimo narys tvirtino, name Lindiniškėse gyvena ne jis, o jo mama.

„Nuo 2016 metų negyvenu name Lindiniškėse. Faktiškai gyvenu Žvėryne, ten esančiame būste dabar vyksta remontas, todėl pastarąsias tris savaites nakvoju pas mamą“, – po to, kai KK2 žurnalistai jį nufilmavo privataus namo kieme, feisbuke rašė J. Džiugelis.

Tikina, kad gyvena kitur


Praėjusią savaitę jis Seimo Antikorupcijos komisijai pateikė sąskaitas, kurias jam apmokėti praėjusiais metais išrašė dabar jau buvęs talkininkas Mindaugas Ardišauskas.

Ant jų nurodomas J. Džiugelio adresas – ne sostinės Žvėryno mikrorajone, kur aiškino gyvenantis Seimo narys, o Lindiniškių kaime, Lindiniškių gatvėje – tame pačiame name, apie kurį skelbė KK2.

Vandens vogimo istoriją J. Džiugelis siejo su rinkimais, aiškino, kad kerštingas kaimynas nuėjo pas Lietuvos lenkų rinkimų akciją, kuri „pasikvietė švogerius“ iš įmonės „Nemenčinės komunalininkas“.

„Pasikinkė KK2 (įdomu, kaip sugebėjo juos motyvuoti sukurti melagingą istoriją) ir pirmyn. Kad „Nemenčinės komunalininkas“ yra sąmoningas akcijos dalyvis – nėra abejonės“, – rašė J. Džiugelis.

Politikas susiklosčiusią situaciją tuomet teigė vertinantis kaip koordinuotą ataką prieš jį, kaip Seimo narį ir pažadėjo, jog visko taip nepaliks.

Antradienį Delfi susisiekus su J. Džiugeliu jis tikino, kad Lindiniškėse negyvena.

„Ten yra mano faktiškai deklaruota vieta, ji buvo susijusi ir su rinkimų apygarda. Aš ten gimęs, augęs, bet gyvenu kitu adresu. Noriu pasakyti, kad niekada nebuvau savininkas, o ta istorija yra nemaloni man ,kaip politikui, bet aš nesu su tuo susijęs“, – teigė jis.

Paklaustas, ar apskaičiuota suma už vandenį buvo sumokėta, J. Džiugelis sakė, kad jo mama kreipėsi į teisininkus.

„Yra teisinis ginčas ir, mano žiniomis, situacija ten yra sprendžiama teisiniu keliu“, – pasakojo J. Džiugelis.

Veikla sukėlė klausimų


Pastaruoju metu J. Džiugeliui teko aiškintis dėl ryšio su M. Ardišausku, kuris pripažino, kad tuo pačiu metu konsultavo ir parlamentarą, ir Nacionalinę lošimų ir žaidimų verslo asociaciją (NLŽVA).

Paaiškėjus, J. Džiugelio ir lobistine veikla užsiimančio M. Ardišausko ryšiams, suabejota, ar Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas nesinaudojo pareigomis, kad į komiteto darbotvarkę įtrauktų lošimų rinkai palankias iniciatyvas.

Kolegos konservatoriai paragino J. Džiugelį trauktis iš Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto, tačiau politikas pareiškė tik „susispenduojantis“.

Klausimų yra kilę ir dėl mokesčių mokėtojų lėšų panaudojimo, nes M. Ardišauskui periodiškai buvo mokama iš reprezentacijai skirtų lėšų, per trejus metus – 23 tūkst. eurų.

Finansiniuose dokumentuose nurodoma, kad už juos buvo rengiamos Seimo nario ataskaitos, tačiau J. Džiugelis teigia, kad M. Ardišauskas darė kur kas daugiau – padėjo rengti kalbas, įrašus socialiniuose tinkluose, pranešimus spaudai.

Politikas jam metamus įtarimus dėl sąsajų su verslu vadina diskreditavimo kampanija ir teigia bendraujantis su teisėsaugos institucijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)