Seimus priėmus sprendimą pernai vasarą L. Andrikienė teigė, jog yra itin dėkinga už parodytą pasitikėjimą.

Tai ne tik prestižinės, bet ir gerai apmokamos pareigos. Atlyginimas Audito rūmuose yra apie 22 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių.

„Atlyginimas, mūsų masteliais matuojant, iš tikrųjų įspūdingas“, – tada teigė politikė.

Nuo konservatorės priesaikos Audito rūmuose nepraėjo nei metai, ji prisiekė sausį, o kadenciją – 6 metai.

Spalio pradžioje konservatoriai pateikė sąrašą, kas pretenduoja būti jų kandidatais į Europos Parlamentą (EP). Skyriai pasiūlė per 70 kandidatų. Apie 20 skyrių siūlė ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) lyderį Gabrielių Landsbergį, bet jis atsisakė.

Už tat sąraše – L. Andrikienė. Buvusi Lietuvos atstovė Audito rūmuose, socialdemokratė Rasa Budbergytė įsitikinusi, kad L. Andrikienės kolegos Liuksemburge apie tai jau girdėjo ir jiems turėjo kilti klausimų.

„O tai ką, tu jau ruošiesi išeiti? Manau, kad nėra gerai, kai tokių klausimų sulaukia mūsų nariai. Nes tai rodo lyg kažkokį dar negalutinį apsisprendimą, kad esi tinkamas ir nori dirbti“, – LNK žinioms sakė R. Budbergytė.

Laima Liucija Andrikienė

Priesaika Europos Audito rūmų narius įpareigoja nepaisyti jokios Vyriausybės, ar kokios nors kitos organizacijos nurodymų, taip pat susilaikyti nuo bet kokios su pareigomis nesuderinamos veiklos.

Paklausta, ar jos veikla suderinama su priesaika Audito rūmams, L. Andrikienė pateikė atsakymą LNK žinioms.

„Visuose partijos procesuose dalyvauju. Prieš išvykdama į Liuksemburgą pasitraukiau iš partijos valdymo organų, partijos tarybos, bet ne iš partijos. <...> Demokratijos šventėje dalyvauju. Negaliu ignoruoti pasitikėjimo, kurį išreiškė 16 partijos, kurios narė esu, skyrių“, – tokį atsakymą pateikė L. Andrikienė.

Konservatorius, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis LNK žinioms sakė nesuprantantis tokių planų.

„Ir alga gera, ir pozicija patvirtina viso Seimo. Manau, kad turėtume palinkėti sėkmės kitiems, kurie dirba tuos darbus čia kiekvieną dieną“, – dėstė Ž. Pavilionis.

Anksčiau L. Andrikienė feisbuke rašė, kad lauks reitingavimo, o tada ir nuspręs, kaip elgtis.

„Kažkokio didelio entuziazmo partijoje reitinguoti žmogų, kuris užima tikrai svarbias pareigas ir jas turėtų eiti dar pakankamai daug metų, aš tikrai nematau. O mane jos pasirinkimas šiek tiek stebina. Jos vietoje aš tikrai dirbčiau tą darbą, kurį ji dirba šiuo metu“, – savo poziciją dėstė konservatorius Andrius Vyšniauskas.

Atvirame konservatorių reitingavime galės balsuoti ne tik partijos nariai, bet ir žmonės, nepriklausantys jokiai partijai.

Konservatorius A. Vyšniauskas, paklaustas, kokią žinutę partija siunčia, kad į sąrašą įtraukia europines pareigas jau einantį politiką, teigė, jog partija yra demokratiška.

„Kuri leidžia visiems dalyvauti vidinėje atrankoje. O po to, kai jau apsispręs, koks yra sąrašas, matysime“, – teigė jis.

EP rinkimai vyks kitų metų birželį.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: