„Šita rezoliucija buvo priimta penktadienį, pagrindinės iniciatorės iš esmės buvo arabų šalys, parėmė Rusija ir kitos. Tikslas kaip ir labai kilnus – nutraukti žudynes, raginamos paliaubos, raginama leisti humanitarines paliaubas ir tiekimą įvairiausių būtinų dalykų Gazos sektoriui <...>.

Prieš tai buvo bandymas pakeisti jos tekstą, tiksliau, įdėti vieną pastraipą, kurioje būtų aiškiai pasmerktas „Hamas“. Jungtinių Tautų balsavimu ši pataisa buvo atmesta ir rezoliucija liko tokia, tarsi tai, kas vyksta dabar tame konflikte tarp Izraelio ir „Hamas“, nėra jokių kaltų arba visi kalti“, – pirmadienį laidoje „Delfi diena“ dėstė analitikas.

Minėtoje rezoliucijoje, pasak jo, trinama riba tarp aukos ir užpuoliko.

Rezoliucijos nepalaikė 19 ES narių: 4 balsavo „prieš“, 15 susilaikė. Lietuva – tarp susilaikiusiųjų. M. Laurinavičiaus nuomone, tokia pozicija yra viena didesnių Lietuvos užsienio politikos klaidų.

„Klausimas, kodėl Lietuva šitoje situacijoje, kai iš esmės rezoliucija tapo kone terorizmo įteisinimu (mat kai terorizmas nesmerkiamas, atsisakoma jį smerkti, tai iš esmės yra terorizmo įteisinimas), nusprendė nepasipriešinti tokiam įteisinimui, ir ne bet kaip, o Junginių Tautų lygiu“, – dėstė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)