„Aš manau, kad tikrai neleistina, kai yra pasirašomas dokumentas apie save, nors kai man visą situaciją, visą seką išaiškino, aš suprantu, kad buvo skubus sprendimas ir išėjo taip, kad nebuvo kito vadovo, kuris gali pasirašyti. Nepaisant to, yra nustatytas pažeidimas, jį nustatė etikos komisija. Tačiau etikos komisija jokių imperatyvų atleisti ar priimti kitą sprendimą nedavė. Tai yra mano kompetencija, ir aš tikrai labai atsakingai tą sprendimą priimsiu", - sakė ketvirtadienį A. Melianas.

Artūras Melianas
„Sprendimą priimsiu artimiausiu laiku, šiandieną, manau. Norėčiau apmąstyti dar, suprantu, kad nėra paprastas klausimas, tikrai visuomeniškai reikšmingas. Bet, nepykit, nenorėčiau, kad man būtų daromas didesnis spaudimas", - pridūrė ministras.

Judėjimo dalyviai išdėstė ministrui savo požiūrį į teisėsaugos problemas Lietuvoje, ragino ministrą nepasiduoti „klano" spaudimui ir priimti sprendimą atleisti įstatymą pažeidusį K. Jucevičių bei į darbą grąžinti buvusius FNTT vadovus Vitalijų Gailių bei Vytautą Giržadą.

Ministras savo ruožtu visuomenininkams priminė, kad Lietuvoje teisingumą vykdo teismai, o ne visuomenės atstovai. Jų argumentus jis apibūdino kaip neargumentuotus ir nerimtus bei pabrėžė, kad buvusių FNTT vadovų į darbą grąžinti negali, kadangi vyksta teismas.

„Nebūtų gerai, jeigu minia Lietuvoje pradėtų teisti. Yra institucijos, pirmiausia noriu pasakyti, kad reikalavimai atstatyti pareigūnus be teismo yra neįmanomi juridiškai. Jūs tai puikiai žinot. Juridinio kelio, kol nėra priimtas teismo sprendimas, nėra. Čia visiškai nesvarbu, kaip aš vertinu situaciją. Dėl to ir prašiau juridiniais argumentais kalbėti. Jeigu teismas nuspręs, be jokios abejonės, aš turėsiu tą atlikti. Bet pilietinėje visuomenėje teismas vykdo teisingumą, o ne, kiek jie garbūs bebūtų, pilietininkai arba visuomenininkai", - visuomenininkams sakė A. Melianas.