Apygardos teisme BNS informavo, kad teismui buvo pateikti du atskiri skundai: vienas - dėl apylinkės teismo nutarties suimti Alytaus merą 15-ai parų, kitas - dėl sprendimo jį 3 mėnesiams nušalinti nuo pareigų.
Teisėjas nagrinėti šiuos skundus dar nėra paskirtas, jis turėtų paaiškėti trečiadienį.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) Alytaus miesto merą sulaikė praėjusios savaitės viduryje atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Be Č.Daugėlos, buvo sulaikyti Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Giedrius Čereškevičius, savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Sigitas Stumbras, Statybų skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Sadauskienė ir bendrovės "Kortas" direktoriaus pavaduotojas Eimutis Biekša.

Šie keturi įtariamieji buvo apklausti ir paleisti į laisvę. Prokuroras visiems jiems skyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

STT pranešė, kad Alytaus valdininkai sulaikyti, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir didelės vertės (daugiau nei 500 tūkst. litų) svetimo turto iššvaistymo.
Įtarimai praėjusios savaitės pabaigoje pateikti ir savivaldybės vicemerei Rimai Rakauskienei bei savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Linui Jonui Palioniui.