Bus analizuojama politinė situacija, susidariusi po ne vieną kadenciją vicemero kėdėje sėdėjusio socialdemokrato Kęstučio Kriščūno suėmimo dėl įtarimų padarius keletą nusikaltimų. Žadama aptarti ir galimus pasikeitimus Kauno miesto tarybos valdančiojoje koalicijoje.

Ketvirtadienį vyksiančio Kauno miesto tarybos eilinio posėdžio darbotvarkėje klausimas dėl mero pavaduotojo atleidimo yra, tačiau apie ketinimą tą pačią dieną išrinkti naują vicemerą neužsimenama. Mažai kas iš Kauno politikų abejoja, jog tai gali būti svarstoma kaip papildomas posėdžio klausimas.

Kad neliks toliau dirbti tik su dviem pavaduotojais, kai prieš keletą metų jų buvo net keturi (praėjusią kadenciją taryba šį skaičių sumažino iki trijų), Eltą patikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Tačiau jis negalėjo pasakyti, ar K. Kriščiūną poste pakeisiantis žmogus bus pozicijoje esančių politinių jėgų atstovas ir kada įvyks naujojo pavaduotojo rinkimo procedūros.

"Visai logiška, kad šiame poste bus pakeitimų. Priminsiu, praėjusį penktadienį sulaukėme per advokatą perduoto K. Kriščiūno pasirašyto dokumento - vicemeras traukiasi iš pareigų. Jei nebūtų to padaręs pats, sulauktų interpeliacijos, kurią pradėjo rengti opozicija. O dar prieš tai K. Kriščiūną trauktis iš vicemero posto paragino mūsų frakcija.

Vakar frakcijoje tarėmės, kaip bus toliau. Šiandien jau pati valdančioji koalicija apsispręs, ar jai plėstis, priimant ką nors iš opozicijos, ar siūlyti kandidatą į vicemerus iš koaliciją sudarančių frakcijų. Parama koalicijai, žinoma, yra gerai, bet pirmiausia mes patys turime dėl jos apsispręsti", - sakė valdančiosios koalicijos vadovas A. Kupčinskas.

Viešai sklandančių gandų, kad prie valdančiųjų vėl stos nepartinė koalicija "Vieningas Kaunas" ir vicemero kėdę iš naujo pasimatuos joje nuo kadencijos pradžios pusmetį sėdėjęs šios koalicijos atstovas Povilas Mačiulis, Kauno meras A. Kupčinskas antradienį Eltai nepatvirtino.