Sprendimą dėl naujojo FNTT vado siūloma atidėti bent keturiolikai dienų – iki savo sprendimą priims Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), kuriai K. Jucevičių apskundė Antikorupcijos komisija. Tiesa, VTEK dar nepranešė, ar apskritai svarstys konkurso į FNTT vadovo postą laimėtoją.

„Prašome atidėti sprendimo dėl K. Jucevičiaus paskyrimo priėmimą iki Vyriausybės nutarime (...) nustatyto maksimalaus 14 dienų sprendimo priėmimo termino. Kad per tą laiką VTEK galėtų atsakyti į visus klausimus. Taip pat tikiuosi, kad atitinkamos tarnybos per tą laiką galės ir visuomenei, ir Vyriausybei tinkamai paaiškinti dėl tų abejonių, kurios yra išsakytos Antikorupcijos komisijos. Nes į tokias pareigas reikalavimai dėl nepriekaištingos reputacijos yra labai svarbūs“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Kubilius.

„Tikiuosi, kad visiems užteks racionalumo ir sveiko proto elgtis išmintingai“, - pridūrė premjeras.

Jis taip pat patvirtino, kad laikinai vadovauti Vidaus reikalų ministerijai po Raimundo Palaičio atsistatydinimo siūloma liberalcentristui Raimondui Šukiui, dabartiniam sveikatos apsaugos ministrui. R. Palaitis atsistatydina nuo kovo 26 d.

Beje, VTEK visa dar nagrinėja paties A. Kubiliaus bylą – aiškinamasi, ar premjeras nesupainiojo interesų rašydamas laiškus „Gazprom“ dėl koncerno „Achema“ – vieno didžiausių konservatorių partijos rėmėjų.

Antikorupcijos komisija teigia, kad K. Jucevičius galimai susijęs su daugiau negu šimto slaptų dokumentų dingimu iš FNTT – tai esą aptiko buvęs tarnybos vadovas Vitalijus Gailius. Į VTEK „Kernagio aštuntukas“ kreipėsi dėl to, kad jis esą pasirašė po pažyma dėl savo paties vertinimo, perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai.

V.Gailius kreipėsi į teismą

Tuo tarpu V. Gailius dar sykį bando stabdyti konkursą FNTT vadovo postui užimti, kurį laimėjo K. Jucevičius. Tai DELFI patvirtino Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Vakar gautas V. Gailiaus atskirasis skundas dėl mūsų kovo 16 d. nutarties dalies, kuria buvo atmestas jo prašymas taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones (t.y. stabdyti konkursą – DELFI). Skundas kol kas yra pas mus, per tris dienas turime surašyti visus lydraščius ir pateikti aukštesnės instacijos teismui“, - sakė teismo atstovė.

Šį V. Gailiaus skundą nagrinėti turi Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Tačiau konkursą ministras R. Palaitis žada pabaigti jau ketvirtadienį.