"Poną Komorovskį gerai pažįstame, aš pats jį vadinu pusiau lietuviu Kamarausku. Jo giminės šaknys iš Lietuvos, tad šiuo atveju galime tik pasveikinti ir pasidžiaugti", - paklaustas, ar rinkimai Lenkijoje gali pakeisti abiejų šalių santykius, trečiadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

B. Komorovskis Lenkijos vadovu tapo rinkimuose įveikęs lėktuvo katastrofoje žuvusio prezidento Lecho Kačynskio brolį Jaroslavą Kačynskį.

A. Ažubalis: Lietuva ir Lenkija išliks patikimos sąjungininkės

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis sako optimistiškai žiūrįs į Lietuvos ir Lenkijos strateginio bendradarbiavimo perspektyvas, naujuoju Lenkijos prezidentu išrinkus Bronislavą Komarovskį.

"Nesvarbu, kuris lyderis būtų buvęs išrinktas, mes jį sveikiname. Lenkija suprato ir supras savo atsakomybę už regiono socialinį, ekonominį ir karinį saugumą", - apie Lietuvos ir Lenkijos strateginio bendradarbiavimo ateitį kalbėjo A. Ažubalis.

Ministras pabrėžė, jog Lietuva Lenkiją mato kaip patikimą sąjungininkę Europos Sąjungoje bei NATO, ir priminė, kiek daug B. Komarovskis prisidėjo palaikydamas Lietuvos siekį tapti NATO nare.

Premjeras Andrius Kubilius trečiadienį pareiškė, jog Lenkijos prezidentu tapus B. Komorovskiui Lietuvos ir šios kaimyninės valstybės santykiai nesikeis.

ELTA primena, jog B. Komarovskis Lenkijos vadovu tapo rinkimuose įveikęs lėktuvo katastrofoje žuvusio prezidento Lecho Kačynskio brolį Jaroslavą Kačynskį. Už B. Komorovskį balsavo 53,1 proc. rinkėjų, o už jo varžovą - 46,9 proc. rinkėjų.

Naujasis Lenkijos vadovas akcentuoja glaudžios dvišalės partnerystės su Lietuva svarbą. Jis yra pareiškęs, kad jam tai yra svarbu ne tik kaip prezidentui, bet ir kaip lenkui, turinčiam lietuviškų šaknų. Simboliškai jis savo žodžius patvirtino ir lietuviškai padėkojęs Prezidentei Daliai Grybauskaitei už jam lenkiškai išsakytus sveikinimus.

D. Grybauskaitė su B. Komarovskiu ketina susitikti po savaitės, liepos 14-ąją, Krokuvoje per iškilmes prie paminklo pergalei Žalgirio mūšyje, taip pat dvišalės darbo vakarienės metu.