Jis sakė, kad Lietuvoje taip pat dar egzistuoja „rusiškų dujų, naftos krovinių įtaka, agurkų ir dešrų įtaka iš Kėdainių“.

„Mano asmeninė įtaka akivaizdžiai pasireiškia. Kai aš dirbau Užsienio reikalų ministerijoje (URM), ji buvo smarkiai puolama, aš pasitraukiau. Man atrodo, jai dabar yra lengviau gyventi, tai turbūt rodo mano įtaką. Jei galėčiau pasitraukti iš VSD, jei būtų tokia galimybė, galbūt kas nors ir VSD palengvėtų“, – sakė A. Januška.

A. Januška iš pareigų URM atsistatydino pasirodžius pranešimams, kad jis galėjo prisidėti prie V. Pociūno išsiuntimo į Baltarusiją.

Jis teigia komitetui papasakojęs turimą informaciją, kuri yra valstybės paslaptis, todėl ir negalįs plačiau komentuoti.

„Aš nežinau, ar komisijai buvo kokios naudos iš mano naujų žinių, aš stengiausi papasakoti jiems apie tai, kokią aš turiu informaciją šiuo plačiu klausimų spektru“, – sakė A. Januška.

Paklaustas apie sąsajas su verslininku, „Dujotekanos“ prezidentu Rimandu Stoniu jis sakė negalįs komentuoti, nes tai yra valstybės paslaptis.

NSGK pirmininkas Algimantas Matulevičius po posėdžio sakė, kad su A. Januška apie jo santykius su R. Stoniu „nedaug kalbėjo“.

“Antra vertus, bet kuris žmogus gali palaikyti kontaktus, jis neneigė jų. Sakė, kad pažįsta daug verslininkų, tarp jų ir R. Stonį“, – sakė jis.

„Tai yra komisijos tyrimo sprendimai, aš esu įsitikinęs, kad ji ras atitinkamus atsakymus į šiuos klausimus ir atsakymai bus įvertinti ir tai turėtų atsispindėti“ – apie informaciją žiniasklaidoje, kad A. Januška galėjo daryti įtaką VSD veiklai, trečiadienį sakė Valstybės saugumo departamento vadovas Arvydas Pocius.

Savo išvadas NSGK turi pateikti iki gruodžio 1 dienos.