Aiškėja ir daugiau skandalingų detalių apie šio nuteistojo pabėgimą – pareigūnai pripažino, kad R. Visockis iš kalėjimo pabėgo perlipęs net tris tvoras, pabėgimui jis panaudojo kalėjime esančias kopėčias.

Delfi.lt šaltinių teigimu, kalėjimo pareigūnai bėglį pastebėjo ir net į orą buvo paleidę įspėjamąjį šūvį, tačiau tai šio nesustabdė.

Kad nuteistasis pabėgo iš Pravieniškių 2 kalėjimo, Lietuvos kalėjimų tarnyba žiniasklaidai pranešė dar gruodžio 21 d., praėjus kelioms valandoms po pabėgimo. Tiesa, pareigūnai nutylėjo, kas iš tikrųjų tądien atsitiko įkalinimo įstaigoje.

„Nedelsiant pradėta pasišalinusio nuteistojo paieška, jai vykdyti sutelktos Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos ir Lietuvos policijos pareigūnų pajėgos“, – teisėsauga buvo pranešusi, kad R. Visockis iš kalėjimo ne pabėgo, o pasišalino.

Ir išties, gausios pareigūnų pajėgos bėglio intensyviai ieškojo ne vieną parą, tačiau jo pėdsakų taip ir nepavyko rasti.

„Dingo kaip į pelkę“, – praėjus kelioms dienoms po kalinio pabėgimo kalbėjo pareigūnai.

Vis dėlto, atrodo, R. Visockis yra gyvas ir jam kuo puikiausiai sekasi slapstytis – įtariama, kad jis gali slėptis Kauno apylinkėse. Po jo pabėgimo policijos pareigūnai užregistravo keletą nusikaltimų, kurie atitinka R. Visockio braižą – Rumšiškėse (Kaišiadorių r.) ir Kaune buvo apvogti keli gyvenamieji būstai, iš jų pavogti tik šilti drabužiai, maistas.

Pravieniškėse kalintys nuteistieji, kurie prieš pabėgimą bendravo su R. Visockiu, Delfi.lt teigė, kad jis savo planais nesidalijo, tačiau buvo prasitaręs, jog bandys pasprukti iš kalėjimo, nes esą yra labai pasiilgęs savo mylimosios, kurią ir nori aplankyti.

Tiesa, pareigūnai tuo abejoja – R. Visockiui iki išėjimo į laisvę tebuvo likę nepilni metai.

Dėl kalinio pabėgimo iš Pravieniškių 2 kalėjimo yra pradėtas ne tik ikiteisminis tyrimas, bet ir tarnybinis patikrinimas, kurio metu aiškinamasi, kodėl tądien budėję pareigūnai neužkirto kelio nuteistojo pabėgimui. Tiesa, už kalinių priežiūrą atsakingi prižiūrėtojai nuo pareigų nėra nušalinti.

Šio tyrimo metu tiriama, kaip R. Visockis kalėjime galėjo gauti kopėčias ir jas laisvai panaudoti pabėgimui. Neatmetama versija, kad kai kurie pareigūnai galėjo sudaryti sąlygas kaliniui pasprukti – užsimenama, kad kalėjime vyksta kova dėl vadovaujančių postų, todėl dėl šio pabėgimo nemalonumų gali turėti kai kurie aukštas pareigas užimantys pareigūnai.

Tokia situacija Pravieniškėse jau yra buvusi – du nuteistieji pabėgo atlenkę lango grotas, o dar dviejų nuteistųjų pabėgimą, įtariama, organizavo kalėjimo pareigūnai. Taip jie siekė sukompromituoti bausmių vykdymo sistemos vadovybę, nes kaip tik tuo metu dėl dviejų nuteistųjų pabėgimo nuo pareigų buvo nušalinta kalėjimo vadovybė. Vėliau buvo nustatyta, kad pareigūnai įkalbėjo du kalinius pabėgti iš kalėjimo, už tai jiems žadėjo, jog vėliau jie zonoje gyvens kaip karaliai ir net be leidimo galės į pasimatymus atsivežti jaunų merginų.

Apie šį pabėgimą, kuris taip ir neįvyko, Delfi.lt atskleidė vienas nuteistųjų – interviu su juo galite perskaityti paspaudę šią nuorodą, dėl šio įvykio dviem pareigūnams yra pateikti kaltinimai piktnaudžiavus tarnybine padėtimi, jų baudžiamoji byla dar nagrinėjama teisme.

Delfi.lt kreipėsi į Lietuvos kalėjimų tarnybą ir paprašė pakomentuoti aplinkybes, kaip R. Visockiui pavyko pasprukti iš kalėjimo.

„Dėl šio įvykio pareigūnų veiksmams įvertinti Lietuvos kalėjimų tarnyboje yra pradėtas tarnybinis patikrinimas bei atliekamas ikiteisminis tyrimas, todėl plačiau įvykio aplinkybių komentuoti negalime, nušalintų pareigūnų nėra“, – nurodoma redakcijai atsiųstame komentare.

Tuo metu bėglio paiešką vykdantys pareigūnai prašo visuomenės pagalbos – jeigu pastebėsite R. Visockį, nedelsiant praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)