Socialiniame tinkle V. Vyšniauskas savo nuotrauką papuošęs Ukrainos vėliava, bet realybėje jo elgesys priešingas. Žymus Lietuvos tenoras Minsko scenoje buvo pasitiktas audringais plojimais.

Skelbiama, kad solistas, užsienyje geriau žinomas Kristian Benedikt vardu sekmadienį Vladimirui Putinui draugiškos šalies – Baltarusijos scenoje atliko ariją iš operos „Otelas“.

Nacionalinio Operos ir baleto teatro vadovas – šokiruotas. Sako, kad šį kartą raudona linija buvo peržengta.

„Atvyksta į Baltarusiją, dalyvauja „Gala operos“ koncerte, išvakarėse prieš atvykstant V. Putinui. Man atrodo, kad tai yra ne tik peržengtos bet kokios raudonos linijos, tai yra veikimas prieš Lietuvą“, – kalbėjo J. Sakalauskas.

Į tokį tenoro apsisprendimą džiuginti A. Lukašenkos liaudį sureagavo ir valdžia. Kultūros ministras Simonas Kairys sako esantis priblokštas.

„Sunku buvo net ir patikėti tokia naujiena, tokia žinia. Mūsų tenoras ne tai, kad ant banano žievės užlipo, bet į pačią ugnį įėjo. Kitaip vertinti to aš neturiu žodžių“, – sakė kultūros ministras.

Kas galėjo nulemti tokį V. Vyšniausko apsisprendimą? Dabar jis žino tik pats vienas. Tačiau anot kultūros ministro, pasekmės bus neišvengiamos.

„Akivaizdu, kad po šio poelgio ir ateityje kils klausimai – kaip vertinti, ar jis jau gali lipti Lietuvoje ant scenos, ar ne. Šiuo atveju aš manau, kad pasekmės bus aiškios, žiūrint į renginių organizatorius, koncertines įstaigas“, – sakė S. Kairys.

Nacionalinio Operos ir baleto teatro vadovas J. Sakalauskas sako, kad V. Vyšniauskas teatre jau nebėra pageidaujamas.

„Operos ir baleto teatro durys, kol esu čia, šiam solistui, deja, bus užverstos tol, kol aš čia būsiu. Šią dieną koncertuoti Minske, arba Maskvoje, arba Kryme – tai iš esmės yra beveik karo nusikaltimas“, – teigė J. Sakalauskas.

Su tenoru V. Vyšniausku LNK žinioms susisiekti nepavyko.

„Mano mylimi atlikėjai šito nepadarytų. Man labai jautru tas yra, kad mes elgiamės su šalimis agresorėmis taip, kaip su normaliomis demokratinėmis šalimis. Tai mano atžvilgiu nėra priimtina“, – šią situaciją komentavo vienas vilnietis.

Kitas kalbėjo apie moralę.

„Tai savanaudiška, nes, visgi, yra moralė. Ir reikėtų aukščiau ją laikyti“, – sakė kitas praeivis.

Kitas LNK kalbintas vilnietis teigė, jog dėl tenoro V. Vyšniausko jam yra gėda prieš visą Lietuvos liaudį.

Nacionalinio Operos ir baleto teatro vadovas sako, kad jau prieš kurį laiką V. Vyšniauskas elgėsi dviprasmiškai – dalino interviu, kad teatras yra neva prieš jį nusiteikęs ir nekviečia koncertuoti. Taip pat dar prieš išvykimą į Minską teatre mistiškai atsirado gausybė senų žurnalų su jo atvaizdu.

„Tai, kas įvyko dabar atrodo kaip gerai paruoštas planas“, – sakė J. Sakalauskas.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia:

Pirmadienio vakarą pats tenoras į situaciją mįslingai sureagavo socialiniame tinkle.

„Tada prabilo vienas iš jų, Nikodemas, kuris buvo aplankęs Jėzų nakčia: „Argi mūsų Įstatymas teisia žmogų, jeigu jis pirmiau neišklausytas ir nežinoma, ką jis padaręs?“ (Jn 7:50–51)“, – rašė jis.