Šaltinių duomenimis, prezidentės atstovu spaudai taps žurnalistas, prodiuseris Modestas Naudžius. Jis šios žinios DELFI nepatvirtino, tačiau neslėpė nuo trečiadienio paliekantis darbą LRT.

„Kol kas tik išeinu iš darbo“, – apie karjeros vingį nebuvo linkęs kalbėti M. Naudžius.

Modestas Naudžius ir Dalia Grybauskaitė
43- ejų M. Naudžius Lietuvos edukologijos universitete yra baigęs lietuvių kalbą. Jis 11 metų dirbo LRT: vedė, o pastaraisiais metais prodiusavo rytinę laidą „Labas rytas“.

Prezidentūra yra pranešusi, kad kol vyks teismo procesas, vyriausioji patarėja Daiva Ulbinaitė nusprendė nedirbti naujai formuojamoje prezidentės komandoje. Ji šiuo metu eina prezidentės atstovės spaudai pareigas.

DELFI žiniomis, prezidentės komandoje taip pat dirbs 52-ejų metų amžiaus diplomatas Valdemaras Sarapinas. Jam bus skirta vieta Nacionalinio saugumo grupėje.

Nuo 2010-ųjų rugpjūčio iki šių metų liepos V. Sarapinas buvo generalinis konsulas Niujorke. Užsienio reikalų ministerija (URM) patvirtino, kad V. Sarapinas iš JAV grįžta dirbti į URM. Tokia procedūra diplomatinėje tarnyboje įprasta: formaliai diplomatas pirma turi grįžti dirbti į URM.

Prieš tai V. Sarapinas yra dirbęs Vyriausybės kancleriu, šių pareigų neteko 2008 m. premjeru tapus Andriui Kubiliui. Žiniasklaida yra skelbusi, kad V. Sarapiną buvo numatyta skirti ambasadoriumi Indijoje. Tačiau jam koją pakišo skandalas: paaiškėjo, kad būdamas Vyriausybės kancleriu 2008 m. pabaigoje jis skyrė per 100 tūkst. litų premijų daliai kanceliarijos darbuotojų.

Dabartinė prezidentės atstovė spaudai D. Ulbinaitė apie konkrečias pavardes nekalba.

Valdemaras Sarapinas
„Nieko patvirtinti negalime, po prezidentės inauguracijos liepos 12-ąją bus paskelbta prezidentės komandos sudėtis“, – sakė D. Ulbinaitė. Jos teigimu, komanda dar formuojama.

Prezidentė D. Grybauskaitė pirmadienį dalyvaudama Pasaulio lietuvių ekonomikos forume taip pat užsiminė kalbinanti savo komandoje dirbti asmenį iš užsienio, nors pavardės neįvardijo.

„Pripažinsiu, ko nesakiau dar, labai tikiuosi, kad rudenį turėsiu ekonomikos patarėją iš užsienio, lietuvių kilmės. Parsigrąžinau rimtą žmogų, mėginu sugundyti grįžti į Lietuvą", - sakė prezidentė.