Kariai buvo apšaudyti apie 6 val. vietos laiku. Kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius trečiadienį pranešė, jog du kariai sužeisti skeveldromis, vieną sužalojo sprogimo banga – jam nustatyta lengva kontūzija. Sužalojimai nesudėtingi, tad tikimasi, kad po kelių dienų kariai grįš į tarnybą.

Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų eskadronai operacijose Afganistane dalyvauja nuo 2007 metų.

Kariuomenės vado atstovas spaudai Tomas Balkus BNS sakė neturintis informacijos, ar svarstoma sužeistus karius grąžinti į Lietuvą. Pasak jo, sužeisti kariai Afganistane buvo dislokuoti prieš du mėnesius.

Lietuvos kariuomenės SOP eskadronai operacijose Afganistane dalyvauja nuo 2007 metų.

SOP kariai operacijas vykdo Kandaharo ir Zabulo provincijose. Kariškių teigimu, Afganistane yra dislokuota "iki šimto" SOP karių.

Afganistane kartu su NATO sąjungininkais SOP kariai vykdo specialiąją žvalgybą, dalyvauja kovinėse operacijose, teikia paramą vietos valdžios institucijoms, padėdami šioms perimti atsakomybę už savo šalies saugumo užtikrinimą.

Lietuvos "specų" vasaros sezono prioritetas yra Afganistano pajėgų rengimas - realių operacijų vykdymas kartu su vietos kariais.

JAV ir kitų NATO šalių pajėgos Kandahare vasarą planuoja vykdyti didelę karinę operaciją ir perimti šios provinciją, kurioje yra stipri Talibano kovotojų įtaka, kontrolę.

2010 metų vasarį panaši operacija kelias savaites buvo vykdoma kaimyninėje Helmando provincijoje. Jos metu buvo siekiama atskirti taikius gyventojus nuo sukilėlių, užtikrinti ir išlaikyti saugumą.

DELFI primena, kad 2008 m. gegužės pabaigoje Afganistane žuvo Lietuvos karys, tarnavęs Goro provincijos atkūrimo grupės misijoje. 34 metų seržantas Arūnas Jarmalavičius, iki tol tarnavęs Alytaus batalione, žuvo nuo šautinio sužeidimo. Iš Alytaus kilęs vyras, kuriam ši misija buvo pirmoji, žuvo NATO bazėje Čagčarane, kai įtūžusių afganų minia mėgino veržtis į NATO bazę.

1996 m. Bosnijoje žuvo Lietuvos vyresnysis leitenantas Normundas Valteris.